Nieuw Balinge verliest

Emmen - Tegen een beter voetballend SVBO kreeg Nieuw Balinge volop kansen, maar tot een keer of vier toucheerde de bal het houtwerk van het SVBO-doel. Tegenover deze mogelijkheden had de thuisclub aan een handvol kansen voldoende om Nieuw Balinge met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen.

SVBO begon sterk aan de wedstrijd. Direct al moest Gerard van Zwol handelend optreden. Het was slechts uitstel van executie want even later was het Hidde Rog die alsnog de 1-0 voorsprong op het bord toverde.

SVBO neemt initiatief over

Hierna was het toch de beurt aan de gasten. Alleen zat het de ploeg van Erik Eefting niet mee. Eerst was het Tom Wielink die na een corner van Erwin Smale ineens uithaalde, maar zijn knal door de paal gestuit zag, waarna ook Richard Kats, na een pass van Marc Schutte, de paal trof. De thuisclub liet halverwege de eerste helft zien hoe het wel moest. Na een aanval over rechts kwam de bal voor de voeten van Bennie Jeurissen en die bedacht zich niet en zorgde voor de 2-0. Nieuw Balinge leek wel verliefd op het houtwerk van SVBO, want Dennis Tump, op kundige wijze in stelling gebracht door Erwin Smale, teisterde ook het houtwerk. Wat betreft het voetbal was SVBO wel de betere, maar Nieuwe Balinge deed er met name in aanvallend opzicht niet voor onder. Ondanks de kansen die Nieuw Balinge kreeg kon de ploeg verder maar lastig in de wedstrijd geraken. Dat kwam mede door het stevige voetbal van SVBO en de druk die de ploeg zette. Het laatste wapenfeit voor de thee was een droge knal van Jarie Jager die net over de lat ging.

Direct in de tweede helft leek Nieuw Balinge eindelijk de score te kunnen openen. Na een vrije trap van Erwin Smale, die alweer op de paal kwam, kregen zowel Dennis Tump als Richard Kats de kans de bal achter doelman Alexander Boers te schieten, maar beiden slaagden hier niet in. Omdat er toch iets moest gebeuren kwam Chris Schutte in het veld. Hiermee ontstond op links wel wat meer dreiging maar concreet leverde het niet echt iets op. Toch bleef Nieuw Balinge zich inspannen, maar toen dat niet lukte was het Nick Klingenberg die aan alle onzekerheid een einde maakte en de 3-0 produceerde.