Vrijwilligers 'redden' De Fakkel

Hoogeveen - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder gaat deze keer naar de vrijwilligers van De Fakkel. Na een lang traject is de winkel uiteindelijk gekomen tot zelfstandigheid.

Dit wordt zaterdag gevierd met een klein feestje. De Fakkel werd voorheen geleid door een hoofdkantoor in Leeuwarden met een aantal betaalde krachten. Dit is financieel niet meer haalbaar omdat de omzetten al jaren teruglopen, onder meer omdat steeds meer mensen hun aankopen via internet doen.

'Verdwijnen De Fakkel zou een aderlating zijn geweest'

Omdat het verdwijnen van de boekhandel een aderlating zou betekenen voor christelijk Hoogeveen wordt er door het nieuwe stichtingsbestuur hard gewerkt aan een plan om de winkel toekomstbestendig te maken.

Bestuursvoorzitter Jannes Wind: ‘De Fakkel wil een licht zijn in deze vaak donkere wereld. Die doelstelling delen we met de kerken. Als christelijke boekhandel met een ruim assortiment boeken en cadeau-artikelen, willen we een plek zijn waar christenen van alle kleuren en smaken samen kunnen komen. We vinden het heel belangrijk dat we ons gedragen weten door alle christenen en kerken in Hoogeveen en omgeving.’