Anne Soldaat en Yorick van Norden op Singer-songwriter festival

​Hoogeveen – Zaterdag 2 maart spelen Anne Soldaat & Yorick van Norden, Roos Blufpand en Bjarke Ramsing op het Singer-songwriter Festival in De Tamboer. Vandaag maakte het theater de line up bekend, nadat eerder Stephanie Struijk al bevestigd werd.

Stephanie Struijk presenteerde afgelopen weekend haar eerste single Verliefd, van haar in januari te verschijnen nieuwe EP. Ook van Roos Blufpand wordt een nieuw album verwacht in februari. De Tamboer belooft een heerlijke luisteravond met deze singer-songwriters. Kaarten zijn met voorverkoopvoordeel te reserveren via detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

De unsung heroes van Anne Soldaat en Yorick van Norden

Yorick van Norden verraste vorig jaar op het Singer-songwriter Festival vele bezoekers en werd met een daverend applaus beloond. Dit jaar komt hij op veelvuldig verzoek terug: samen met Anne Soldaat! Yorick van Norden bracht in 2015 zijn alom geprezen debuut Happy Hunting Ground uit en werd uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. In 2018 volgde zijn opvolger The Jester. Anne Soldaat bracht in 2015 zijn vierde soloalbum uit: Talks Little, Kills Many. Eerder was hij als gitarist, zanger en songschrijver actief in de band Daryll-Ann en speelde hij bij Tim Knol en Clean Pete.

De twee schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek. “Anne en ik laten zowel elkaar als het publiek kennis maken met elkanders werk en de vergeten juwelen van onze ‘unsung heroes’. Helden die als nadelig gevolg van canonisering van de popmuziekgeschiedenis nogal eens over het hoofd worden gezien," aldus Yorick.  En dat is ook wat ze in De Tamboer zullen doen, natuurlijk aangevuld met eigen werk. Het zijn in elk geval altijd ‘liedjes met een verhaal’.

Roos Blufpand

Volgens Roos liggen liedjes overal voor het oprapen. Niet zo gek dus dat zij in 2011 besloot om het theater in te duiken en vanachter haar piano te bezingen wat ze allemaal oppikt en meemaakt. Op 9 februari 2019 is de release van het nieuwe album Kleed me uit. Met indringende teksten op beats en grooves, synths en diepe bassen, laat Roos zien wie ze nu is. Haar sprankelende stem wordt omlijst door duistere elektronische soundscapes. Ze is duidelijk geïnspireerd door onder meer de eigenzinnige Bjork en powerwoman Fever Ray. Roos neemt het publiek mee in haar wereld. Roos = Roos, dat is niet uit te leggen. Dat moet je gewoon zelf ervaren.

Bjarke Ramsing

Bjarke is een Deense folk muzikant, die momenteel veel vanuit Nederland opereert. Zijn (muzikale) opvoeding ligt echter in het zuiden van Denemarken, waar hij kennis maakte met roots, blues en folk. En dat hoor je terug in zijn bezielende muziek. Met zijn akoestische gitaar maakt Bjarke bloedmooie liedjes die je vastgrijpen en niet meer loslaten. Hij speelde onder andere op Lets Get Lost 2016, tijdens de Popronde 2017 en in de Melkweg. Op het Singer-songwriter Festival neemt hij drie muzikanten mee, die hem muzikaal begeleiden op bas, viool en percussie.