Vrolijke kindergezichten bij Vue Hoogeveen

Hoogeveen - Het was afgelopen zaterdag zover: de zesde editie van het bioscoopevenement voor gezinnen die cliënt zijn bij de Voedsel-, Kleding en Speelgoedbank Robin Hood in Hoogeveen.

Stond op de uitnodiging dat de deuren om 10.00 zouden worden geopend, om 9.30 uur stonden al de eerste kinderen gespannen met de neusjes tegen het raam van de bioscoop. Ze hadden er zin in.

Andere opzet

Dit jaar is gekozen voor een andere opzet. Enkele vrijwilligersorganisaties in Hoogeveen vierden altijd op hun eigen manier een Sinterklaasfeest. Dit jaar hebben Stichting Actief Samenleven, Humanitas Zuid Drenthe, Stichting Leergeld en Stichting ONE de handen ineen geslagen en samen met vertegenwoordigers van de Voedselbank-, Kledingbank en Speelgoedbank Robin Hood werd voor de eerste keer het Bios-Sinterklaasfeest georganiseerd. Dit met groot succes.

Sinterklaas en de vlucht door de lucht

Marcello Grosso, bedrijfsleider van Vue Hoogeveen, had het weer goed voor elkaar. Belangeloos kon de film Sinterklaas en de vlucht door de lucht worden vertoond voor maar liefst 146 kinderen en 108 ouders. ‘Mooi dat we dit kunnen doen en de kinderen te zien genieten van de magie die een bioscoopbezoek met zich meebrengt’, vertelde Marcello.

Verse oliebollen

Dankzij een donatie van 500 euro van het Nationaal Fonds Kinderhulp aan Stichting Actief Samenleven konden alle ouders en kinderen in de pauze van de film genieten van verse oliebollen en als extra verrassing kon nog een knuffel worden uitgezocht. ‘Ik heb mijn kinderen pas zaterdagmorgen verteld dat we samen naar de bioscoop zouden gaan’, vertelde een opgetogen moeder. ‘Ze waren door het dolle heen’.

Snoepgoed

Iets over 11.00 uur nam het geroezemoes in de foyer van de bioscoop zienderogen toe, diverse kinderen hadden zwarte pieten gespot, zou de goedheiligman dan ook nog komen? Ineens was hij er. Sinterklaas en zo’n 15 pieten hadden de moeite genomen om het Huis van Sinterklaas in De Tamboer even te laten voor wat het was en verrasten de kinderen met snoepgoed. In het tweede gedeelte van de film lieten de zwarte pieten zich van hun beste kant zien en onder toeziend oog van Sinterklaas werd het tapijt van de foyer vakkundig met de stofzuigers schoongemaakt, de pepernoten hadden een aardig spoor achtergelaten.

‘Wat een mooie dag’

Om 11.45 uur zwaaiden de deuren van de twee zalen open en met opgewonden stemmen en een rode kleur op de wangen kwamen de kinderen naar buiten gestormd. Veel kinderen wilden nog op de foto met de zwarte pieten en Sinterklaas. ‘Wat is dit een mooie dag’, verzuchtte één van de kinderen.

Tas met boodschappen

Alle ouders hadden bij binnenkomst een rode wasknijper gekregen met de instructie om hier heel zuinig op te zijn. Na inlevering van de knijper bleek waarom? Angelique Waarlé van Humanitas Zuid Drenthe en Frits Westenbrink van Actief Samenleven hadden de handen vol aan het weggeven van de 80 geschenktassen. De tassen waren gevuld met allerlei luxe boodschappen en een kerststol, die door leerlingen van de bakkersopleiding van het Alfa-college in Hoogeveen waren gebakken onder toeziend oog van docent Tiemen Doeven. Lokale ondernemers hadden de tas verder gevuld met een tegoedbon voor een zak frites, appelbeignets, pakje roomboter en een bakje met een hyacint. Ook zat in iedere tas een gezinscadeau. De aanschaf hiervan werd mogelijk gemaakt door Nationaal Fonds Kinderhulp, Humanitas Zuid Drenthe, Stichting ONE, Stichting Leergeld en Speelgoedbank Robin Hood. Stichting Actief Samenleven deed ten slotte nog een duit in de tas door een rollade en pakje bakboter aan de gezinnen mee te geven. ‘Samenwerken loont’, zegt Cor Velting van de Stichting Actief Samenleven. ‘Dit evenement is hiervan een mooi voorbeeld.’