Vrouwen HZVV boeken wederom een zege

Hardenberg - Na de ruime overwinning op OZC vorige week, moest HZVV dit keer op bezoek bij HHC, dat vooraf een plaats hoger op de ranglijst stond. Aan de uitslag was dit niet te zien, het werd 1-4 voor de Hoogeveners.

De beginfase liet twee ploegen zien die gelijkwaardig, maar onzeker waren. Er werden veel lange en hoge ballen gespeeld en weinig combinatiespel.

HZVV kreeg gelijkmaker te verwerken

Na de eerste fase was HHC de betere ploeg, toch was het HZVV dat op voorsprong kwam. Na een goede aanval kreeg de ploeg een corner die door Cheyene Maulany goed voor werd gebracht, waar Verena Jager de bal in het doel kon plaatsen en de 0-1 liet aantekenen. Een kwartier na de HZVV-goal kwam HHC op gelijke hoogte. Slordig balverlies van HZVV gaf de thuisploeg de kans om de bal voor het doel te brengen, waar twee speelsters van de thuisploeg volledig vrij stonden. Keepster Linda Jansen kon de eerste inzet nog keren, maar bij de tweede was zij kansloos. De wedstrijd bleef een onrustig karakter houden en beide ploegen blonken uit in balverlies. Passes waren onzuiver of werden te zacht ingespeeld, waardoor beide teams niet echt aan aanvallen toe kwamen. Toch ging HZVV met een voorsprong de kleedkamer in door de tweede goal van Jager deze middag. Vanaf 35 meter schoot ze op doel en over de te ver voor haar doel staande keepster ging de bal perfect het doel in.

De tweede helft leek er een ander HZVV op het veld te staan. Niet alles ging goed, maar de ploeg zocht de aanval via combinatievoetbal, een spel waar HHC deze middag geen antwoord op had. Wanneer de Hardenbergers de aanval zochten, werden ze tegengehouden door de goed georganiseerde HZVV-verdediging. Tien minuten na rust kreeg HZVV de beloning voor haar spel. Maulany speelde Yildirim aan die aan een rush begon. Zij schoot de bal onhoudbaar in het doel. HZVV scoorde nog één keer. Na een handsbal kreeg men een strafschop te nemen die echter goed gekeerd werd door de HHC-doelvrouw, maar de oplettende Van der Sterre wist de bal alsnog in het net te plaatsen, waardoor de eindstand 1-4 op het scorebord werd gebracht en HZVV op de ranglijst stijgt naar de vijfde plaats.