Organisatie wil maximumaantal bezoekers Brugpop

Nieuwlande - Brugpop zet Nieuwlande morgen weer op z’n kop. Het jaarlijks terugkerende festival wordt voor de achtste keer gehouden. Ook dit jaar zorgen vier bands uit de omgeving er ongetwijfeld voor dat het een onvergetelijke avond wordt.

Acht jaar geleden werd de eerste editie gehouden in het toenmalige dorpshuis van Nieuwlande. ‘Met drie bands uit de omgeving hebben we toen het dorpshuis vol gekregen met bezoekers’, aldus Joanne Hoogeveen van Stichting Brugpop. Na deze eerste editie bleef het kriebelen bij initiatiefnemer Reverse, een van de bands die deze eerste editie op het programma stonden. Nu, acht jaar later, heeft Brugpop jaarlijks zo’n 300 bezoekers en is het festival na de sloop van het oude dorpshuis verplaatst naar het MFC. ‘We kijken elk jaar wat we willen toevoegen aan het festival. Welke bands nodigen we uit, wat doen we aan aankleding, hoe gaan we licht en geluid volgend jaar inzetten? Daar beginnen we doorgaans een jaar van tevoren mee, dan ligt de afgelopen editie nog fris in het geheugen’, zegt Hoogeveen.

Bier

Een punt dat de organisatie in ieder geval heeft meegenomen van afgelopen editie is dat het bier niet de gewenste kwaliteit had. Voor dit jaar is dat een van de eerste punten waar aan is gewerkt. ‘Bij een festival hoort bier. Dan moet je wel zorgen dat het bier goed smaakt natuurlijk’. Naast dat het bier een belangrijk punt is, zijn de optredende bands minstens zo belangrijk. Op het programma dit jaar staan country/folkband Heathland, rock coverband Allright, organisator pop/rock coverband Reverse en Clash of the Coverbands-finalist van 2017: The Green Monkeys. ‘Met deze line-up hopen we ons bezoekersaantal van vorig jaar te overtreffen. We zaten toen net boven de 300. Het zou gaaf zijn als we daar overheen kunnen gaan’.

Brandweer

De organisatie houdt daarbij wel de regels van de brandweer in de gaten. ‘Er kunnen maximaal 350 mensen tegelijkertijd in de zaal van het MFC. Als we dat aantal halen zullen we de entree dicht moeten gooien tot er weer mensen naar buiten gaan’, vertelt Hoogeveen.

Grote plannen

Op de vraag hoe de toekomst van Brugpop eruit ziet is het antwoord ambitieus: ‘We hopen uit ons jasje te groeien in het MFC en mocht dat gebeuren, dan gaan we op zoek naar een alternatieve locatie in Nieuwlande waar we nog meer bezoekers kwijt kunnen. We hebben grote plannen!’