Wethouder Giethoorn belooft: 'Binnenkort bijeenkomst voor bewoners Krakeel'

Hoogeveen – Geplande woningbouw in Krakeel zorgt voor tweespalt in de wijk. Dat was voor de PvdA Hoogeveen reden om donderdagavond vragen hierover te stellen in de gemeenteraad.

In eerste instantie zou de woningbouw plaatsvinden nabij het pierenbad, maar na kritiek uit de buurt werd uitgeweken naar een braakliggend terrein aan de Atlaslaan. Maar dit laatste plan zorgt weer voor ophef bij een andere groep bewoners. 

Toezegging

Fractievoorzitter Inge Oosting wilde van wethouder Erik Giethoorn onder meer weten of er op korte termijn een bijeenkomst voor alle betrokkenen wordt gehouden, nadat voor twee eerdere bijeenkomsten niet iedereen zou zijn uitgenodigd. Tot Oostings tevredenheid deed de wethouder die toezegging. Wanneer die bijeenkomst plaatsvindt, is nog niet bekend, ‘maar het gaat geen maanden duren’, beloofde Giethoorn. ‘Wij willen echter eerst alles op een rijtje hebben en in gesprek met WVG Ontwikkeling.’

Geen oplossing voor iedereen

Op de vraag of hij ook bereid is naar alternatieven te kijken, antwoordde hij: ‘Dat kan ik niet garanderen. Er zal geen oplossing gevonden kunnen worden voor álle bewoners.’ Giethoorn verklaarde daarbij bovendien het belangrijk te vinden zich te houden aan afspraken die zijn gemaakt met WVG Ontwikkeling, die miljoenen in de Hoogeveense wijk heeft geïnvesteerd.