Delibre exposeert Pauline Luijben

Hoogeveen - Kunstenares Pauline Luijben exposeert de komende tijd in De Compaen aan de Vos van Steenwijklaan. Luijben werd geboren in IJsselstein.

Ze deed de kunstacademie in Arnhem en woon nu al 12 jaar aan de IJssel. Deze prachtige rivier is van grote invloed op haar werk. Haar dagelijkse omgeving blijkt een onuitputtelijke bron van uitgangspunten.

Wisselende weertypes, jaargetijden of minder gebruikelijke standpunten kunnen leiden tot een verrassende verbeelding. Anderen staan hier niet zo lang bij stil, maar de kunstenares wel. Ze maakt foto’s en bewerkt deze op de computer tot een goede compositie. Dat is het startpunt voor haar landschappen.

In die landschappen is een fascinatie voor het ‘andere standpunt’ onmiskenbaar aanwezig. Hoewel het Hollandse landschap vaak wordt weergegeven vanuit een positie waarin het een overzichtelijke ruimte is met een duidelijke horizon, zoekt Luijben vaak een wat hoger standpunt op. Daarmee kantelt het gebruikelijke beeld enigszins - en toont zich óók een Hollandse werkelijkheid, maar dan net iets anders.

Minder vertrouwde positie

Daaraan ervaart de toeschouwer dat het gemakkelijk is, maar tegelijkertijd ook moeilijk, om je in een minder vertrouwde positie te verplaatsen.

Schilderijen die enigszins surrealistisch aandoen door hun leegheid en mysterieuze sfeer.

In haar werk verbeeldt ze stille, zachte plekken om in te vertoeven en te zijn. Niet om de wereld te ontvluchten, maar juist om er ten volle te zijn. In de loop van de tijd is Pauline steeds verfijnder en preciezer gaan schilderen.‘Ik maak graag iets waardoor ook anderen werkelijk bewogen worden’, aldus de kunstenares.

Kunstenaars die graag hun werken willen exposeren aan een groot (bedrijven) netwerk kunnen contact opnemen met Delia Bremer via mail info@delibre.nl of door te bellen 0528 373766

De Compaen is te vinden aan de Vos van Steenwijklaan 75 in Hoogeveen

Iedereen is welkom om tijdens kantooruren deze expositie tot 20 december te bezoeken in De Compaen.