Het Vette Baarsje sluit seizoen af

Hoogeveen - De vissers van HSV Het Vette Baarsje visten zaterdag de laatste koppelwedstrijd van het seizoen.aan de Buitenvaart in de grote kom. Dit water staat bekend als alles-of-niets-water; men vangt wel of men vangt niet.

Bij aankomst aan het water bleken er al vele aalscholvers zich bezig te houden met de visserij. Een tiental aalscholvers doken op verschillende plekken het water in. Ze drijven de vis dan bij elkaar tegen een oever aan om dan toe te happen. Ze vliegen naar boven en duiken dan weer op een andere hoek het water in en blijven dit te herhalen. Als toeschouwer is het bijzonder om te zien hoe de aalscholver bezig is om het vismaaltje binnen te halen. Voor de wedstrijdvisser is het een teken dat de vangsten de eerste uren zeer beperkt zullen zijn, omdat de vissen dan dusdanig geschrokken zijn dat ze niet of nauwelijks nog zwemmen, laat staan eten. De hoeken waar de aalscholver niet geweest is zijn dan de beste plekken, maar dat is voor de visser moeilijk te bepalen.

Langzaam in beweging

Na de loting gingen alle deelnemers naar de stekken die uitgezet waren rondom de gehele kom. Al gauw bleek dat de vis op de gehele kom geen trek had. De eerste twee uur werd nauwelijks een vis gevangen op het gehele parcours. Daarna kwam de vis op enkele stekken langzaam in beweging. Heel voorzichtig kwamen de eerste aanbeten, terwijl op de andere stekken het bleef bij een verdwaalde vis.

Twee stekken staken er duidelijk bovenuit. Het koppel Balduk/Kluin wist 7370 gram te vangen. Het tweede koppel, Pol/De Haan, volgde met een mooi gewicht van 6170 gram. Derde werd het koppel Smid/Rotmensen met 2900 gram. De vierde plek was een gedeelde plek. Kleine/Boertien en Schön/Seegers kwamen tot 940 gram. Beide koppels vingen één vis.

De competitie ging over zes wedstrijden, voor de eindstand werd de slechtste wedstrijd geschrapt. Het Koppel Balduk/Kluin wist de eerste plaats op te eisen met 6 punten. Tweede werd koppel Pol/de Haan met 11 punten en derde Koppel Kleine/Boertien met 14 punten. Alle deelnemers konden een vleespakket in ontvangst nemen. Op de ledenvergadering, 26 november in de Ichthuskerk, zal het programma voor seizoen 2019 bekendgemaakt worden.