‘Alle mogelijkheden van werken bij de NNCZ in beeld’

​Hoogeveen - Al ruim een jaar genieten (buurt)bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis De Kaap (onderdeel van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties) van alles wat het nieuwe woonzorgcentrum hen te bieden heeft.

De grote tuin, het restaurant en vooral de biljarttafel hebben een grote aantrekkingskracht op de bewoners maar ook op mensen uit de omgeving. Het restaurant en de vele activiteiten die in De Kaap georganiseerd worden, zorgen ervoor dat het woonzorgcentrum steeds meer een wijkfunctie heeft in het centrum van Hoogeveen.

Scala van diensten

De NNCZ biedt naast het woonzorgcentrum een breed scala van diensten aan in Hoogeveen. Denk aan thuiszorg, dagbesteding en zelfstandig wonen met zorg. De vestiging in het centrum van Hoogeveen is na de opening in 2017 al decor geweest voor verschillende festiviteiten. Afgelopen burendag was het er bijvoorbeeld nog een drukte van belang met bezoekers uit de hele buurt. Om nu ook een breder publiek kennis te laten maken met alles wat de NNCZ biedt, zijn de deuren van De Kaap tijdens de Open Bedrijvendag op zaterdag 3 november geopend. Medewerkers staan de hele dag klaar om vragen te beantwoorden. Wat betekent het bijvoorbeeld om te werken in de zorg? Wat voor opleiding heb je nodig om wijkverpleegkundige te worden? En voor welke cliënten is er plek in het Herstelhotel Hoogeveen? Alle vragen worden deze dag door medewerkers beantwoord.  

Tal van activiteiten

Gedurende de dag zijn er activiteiten in De Kaap. Kom bijvoorbeeld speeddaten met een medewerker om één op één een gesprek te hebben over werken bij de NNCZ, of wat dacht je van een trommelsessie waarbij je even helemaal los kunt gaan. Ken je iemand in je omgeving met dementie? Door het opzetten van een virtual reality bril ervaar je hoe de wereld eruit ziet voor mensen met dementie. Ook zijn er medewerkers die meer vertellen over leven met dementie. Wil je meer weten over thuiszorg van de NNCZ of de mogelijkheden voor dagbesteding? Dan ben je op 3 november bij de NNCZ aan het juiste adres. Tussen de middag kan iedereen genieten van een kop snert of bonensoep.   

‘Midden in de samenleving’ 

Roeli Mossel, bestuurder NNCZ, vindt de Open Bedrijvendag een mooi moment om te laten zien wat de NNCZ Hoogeveen te bieden heeft. ‘We bedienen de hele zorgketen; van zorg bij cliënten thuis door Thuiszorg Hoogeveen tot wonen met zorg in één van onze woonzorgcentra zoals het Jannes van der Sleedenhuis De Kaap. We laten tijdens de Open Bedrijvendag ook zien wat het betekent om bij de NNCZ te werken. Wat wordt er van je als medewerker verwacht? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat bewoners zo veel mogelijk deel blijven uitmaken van de samenleving? Behalve familie, naasten, mantelzorgers en professionals, spelen onze medewerkers daarin een belangrijke rol. Tijdens de Open Bedrijvendag zijn onze medewerkers aanwezig om uitleg te geven over werken bij de NNCZ en wat jij voor ons kunt betekenen. We hebben vaak leuke vacatures en ook daar kun je meer informatie over krijgen. Wellicht verwelkom ik jou binnenkort als nieuwe medewerker bij één van de mooiste zorgorganisaties in Hoogeveen.’