AB Bouw laat zien hoe innovatie hand in hand gaat met ouderwets vakmanschap

Hoogeveen - Voor AB Bouw aan de Zeppelinstraat 4A is dit de tweede keer dat er meegedaan wordt aan de Open Bedrijvendag Hoogeveen. De eerste keer was acht jaar geleden. Waarom zo’n lange tijd er tussen? Aan het woord eigenaar André Bouwmeester.

‘We zijn dit jaar verhuisd naar dit pand aan de Zeppelinstraat. Toen we de vorige keer meededen was het behelpen met de beschikbare ruimte. We konden onze gasten niet echt laten zien waar ons bedrijf voor staat. Dat gaf geen goed gevoel. Met dit nieuwe pand kunnen we de klant goed informeren over alle mogelijkheden.’ AB Bouw toont onder meer dat innovatie hand in hand gaat met ouderwets vakmanschap. De ondernemer hoopt dat tegen de vierhonderd personen zijn bedrijf tijdens de OBD bezoeken.

Nieuw locatie

Inderdaad is het een prachtige locatie. Er is ruime parkeergelegenheid voor de ingang. De reeds bestaande loods is aan de voorzijde uitgebreid met een showroom, kantoorruimte en conferentiekamer. Door AB Bouw zelf gedaan natuurlijk. Er is veel lichtinval door driedubbel geïsoleerde ramen om zo de toekomstige klant een goed beeld te geven wat er allemaal mogelijk is.

Naast de entree is de showroom met een uitstalling van kunststof kozijnen en deuren. André staat er glunderend bij. ‘Tegenwoordig is er met kunststof veel mogelijk. Kozijnen, goten, noem maar op. Dat hoeft er niet uit te zien als kunststof. Ook bij renovatie van oudere panden kan het bestelde onderdeel er uit komen te zien alsof het er origineel bij hoort. We doen in principe alles: van advies, naar tekening, inmeten en uitvoeren, AB Bouw levert het hele pakket.’

Turnkey is de term voor het traject van het luisteren naar de wensen van de klant tot het volledig klaar opleveren van een gebouw of woning. Klaar voor de inrichting wel te verstaan. In principe hoeft de toekomstige gebruiker dan niets meer in bouwtechnisch opzicht te doen. Op de vraag wat het mooiste werk i,s blijft het even stil.  ‘Alles aan dit werk is mooi. Een goed gebouwd project geeft voldoening, tevreden klanten en het levert vaak nieuwe klanten op. Het is prachtig om te doen’, vindt Bouwmeester.

Interne opleiding

Dat ‘alles’ kunnen zorgt er ook voor dat binnen het bedrijf nieuwe collega’s na hun basisopleiding nog een gedegen scholing krijgen bij AB Bouw: ‘We werken voornamelijk binnen een straal tot 30 kilometer rond Hoogeveen. Ik probeer tenminste een keer per week persoonlijk op de bouwplaats te komen om te zien hoe alles gaat en om eventuele vragen van de klant te beantwoorden’, vertelt de ondernemer. ‘Aangezien ik er niet de hele tijd bij ben, moeten mijn mensen wel zelfstandig kunnen werken met de zorg die ze ook aan hun eigen woning of bouwproject zouden besteden. Dit is een belangrijk punt van de scholing binnen het bedrijf. Hierdoor hebben we tevreden klanten die onze naam doorgeven aan anderen. Dit levert de meeste nieuwe opdrachten op.’  

André Bouwmeester is trots op zijn zestien medewerkers en bedrijf. Dat hoor je duidelijk als hij erover spreekt. Hij laat het iedereen graag allemaal zien tijdens de OBD.