OBD verveelt ook na 16 jaar niet

Hoogeveen - Het is zaterdag voor de zestiende keer Open Bedrijvendag (OBD) in Hoogeveen. Dit jaar openen 37 bedrijven de deuren om het publiek een kijkje in de spreekwoordelijke keuken te geven.

Het thema van deze Open Bedrijvendag is Werken in Hoogeveen. De deelnemende bedrijven laten zien dat het goed werken is in Hoogeveen.

Blij met deelnemers

Voorzitter Harjo Woltinge van de organiserende stichting is blij met het aantal deelnemers. ‘De OBD biedt bedrijven een mooie kans op een succesvolle open dag omdat er die dag zoveel mensen op de been zijn. Niet alleen kunnen de ondernemers de Hoogeveners laten zien wat ze allemaal doen, maar ze kunnen hun bedrijf ook presenteren aan een breed publiek. Vooral in deze tijd is dat belangrijk. Personeel is tegenwoordig moeilijk te vinden. Wanneer je jongeren al voor je bedrijf kunt interesseren is dat een eerste stap in het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel.’

De eerste Open Bedrijvendag werd in 2003 gehouden. Elk jaar komen er zo’n 20.000 bezoekers op af.

Het evenement is zo’n groot succes dat de OBD sinds een aantal jaren op de eerste zaterdag in november in heel Drenthe wordt gehouden en er is zelfs van buiten Drenthe interesse in de Hoogeveense aanpak.

‘Het is een echt een bijzonder evenement’, beaamt Woltinge. ‘Omdat veel bedrijven meedoen, kan iedereen meerdere bedrijven bezoeken en dat maakt het ook interessanter. Elk jaar zijn tijdens de OBD duizenden mensen op de been. In de loop der jaren hebben niet voor niets heel wat andere steden contact met ons opgenomen om te kijken hoe wij het aanpakken.’

Keuken weggegeven tijdens radio-uitzending

De opening van de OBD Hoogeveen is zaterdag om 9.30 uur (voor genodigden!) bij Voortman Pesse. Vanaf 10.00 uur is iedereen daar welkom. Voortman geeft de opening een extra feestelijk tintje doordat een keuken ter waarde van 10.000 euro wordt weggegeven. Dit gebeurt tijdens een rechtstreekse radiouitzending van Simone FM. Albert Staal, directeur van Voortman badkamer, keuken en tegels, liep al langer met het idee rond om een gratis keuken weg te geven tijdens de OBD. ‘Toen Voortman 60 jaar bestond hebben we een keuken van 8000 euro weggegeven. Die actie was een gigantisch succes. Dit jaar wordt het dus nog grootser met een keuken ter waarde van maar liefst 10.000 euro.’ De live-uitzending van Simone FM is zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur.