Repetities Symfonica in D bij te wonen tijdens OBD

Hoogeveen - Jonge muzikanten en zangers uit heel Drenthe komen zaterdag 3 november samen in theater De Tamboer in Hoogeveen voor het grootse pop-up jeugdorkest en jeugdkoor van Drenthe.

De muzikanten en zangers oefenen de hele dag op een aantal muziekstukken en liedjes. Het resultaat wordt om 16.00 uur in een onderhoudend programma aan het publiek gepresenteerd.

Rapper Lucia

Verrassende gast in het programma is de jonge Hoogeveense rapper Lucia van Scala Urban Arts. Symfonica in D laat hiermee zien en horen dat eigentijdse muziek goed samengaat met klassieke muziek.

Kinderen en jongeren tussen de 7 en 20 jaar hebben zich in groten getale aangemeld voor Symfonica in D 2018 dat georganiseerd wordt door ICO, De Kunstbeweging, Scala, K&C en particuliere muziekdocenten. Normaal hebben deelnemers individueel les of in kleine groepjes, tijdens Symfonica in D ervaren zij hoe het is om samen te spelen in een groot orkest.

Walking in the air

Dit jaar is er een project-jeugdkoor aan het programma toegevoegd. Samen met het projectorkest wordt Walking in the air uit the Snowman van componist Howard Blake opgevoerd.

Symfonica in D wordt met een subsidie van de provincie Drenthe en gemeente Hoogeveen georganiseerd. Het is de derde keer dat Symfonica in D plaatsvindt.

Open Bedrijvendag

Het publiek kan de gehele dag de repetities van de jeugd in De Tamboer meemaken, omdat het Open Bedrijvendag is. Vele ruimtes in het theater zijn toegankelijk voor het publiek.

Voor de slotuitvoering van 16.00 uur zijn kaartjes te koop à 2,50 euro bij de kassa en via de website van theater De Tamboer.