Verdachte van overval op Chinees blijft langer vastzitten

Hoogeveen - De 30-jarige verdachte van Chinese komaf die betrokken was bij de dood van de eigenaar van restaurant Lotus in Hoogeveen, blijft langer vastzitten. Dit meldt het Openbaar Ministerie.

Het voorarrest van de man uit Den Haag is met 14 dagen verlengd. De man raakte bij de overval gewond. Hij verblijft in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen.

De eigenaar van Lotus kwam donderdag rond 22.00 uur om het leven nadat een BMW in volle vaart op een dikke betonnen muurtje nabij parkeergarage De Kaap klapte. De politie onderzoekt wat er zich die avond precies heeft afgespeeld.

Er gaan veel geruchten rond. 'Wat betreft de verhalen over het illegale gokken boven het restaurant, daarvan kan ik zeggen dat daar geen enkele aanwijzing voor is gevonden. Het onderzoek naar de dood van de restauranteigenaar donderdagavond is nog in volle gang. 'Er is sprake van een taalbarière', geeft politiewoordvoerder Nathalie Schubart aan. 'We maken gebruik van tolken.'

Ook al kan de politie in het lopende onderzoek nog niet veel informatie vrijgeven. De politie geeft wel aan dat er iets niet in de haak is. 'Het is duidelijk dat er sprake is van iets strafbaars. Wij onderzoeken nu wat precies.'