Veel vraagtekens rond dood eigenaar Lotus

Hoogeveen - De dood van de 45-jarige eigenaar van restaurant Lotus donderdagavond heeft indruk gemaakt op veel Hoogeveners. Zij leven mee met de achtergebleven familie. Zowel op de plek des onheils aan het Kaaplaantje als voor het Chinees restaurant aan de Hoofdstraat zijn bloemen gelegd.

Op de Facebookpagina van het restaurant met daarop vrijdag de mededeling ‘Wegens omstandigheden zijn wij tot nader bericht gesloten!’ kwamen heel wat condoleances en steunbetuigingen binnen.

Ook de snackbar Frank & Zo aan de Hoofdstraat, die eigendom is van de familie, is tot nader orde gesloten.

Overval of afpersing?

De eigenaar van het restaurant kwam donderdag rond 22.00 uur om het leven nadat een BMW in volle vaart op een dikke betonnen muurtje nabij parkeergarage De Kaap was geklapt. De politie onderzoekt wat er zich die avond precies heeft afgespeeld. Het is een zaak met veel vraagtekens.

Afpersing door een Chinese misdaadorganisatie, een overval? De politie houdt het algemeen met de mededeling dat zij ‘onderzoek doen of er sprake is geweest van een misdrijf in of nabij deze horecagelegenheid’.

Op straat wordt gedacht dat er sprake is van een overval en heeft het slachtoffer geprobeerd de wegrijdende auto tegen te houden. Feit is dat op de achterbank van het voertuig vele stapels geld lagen. Herkomst, onbekend. Ook daarover wordt gespeculeerd. Boven het restaurant zou gegokt worden.

Horen van getuigen

Politiewoordvoerder Kalina Pruntel kon vanmorgen nog niet veel meer vertellen over de voortgang van het onderzoek door het rechercheteam. ‘Vanmiddag hebben we een overleg over de stand van zaken. Er moet veel onderzocht worden.’ Een belangrijk onderdeel van dat onderzoek bestaat uit het horen van getuigen. Een daarvan is de man uit Den Haag die bij de crash gewond raakte. De woordvoerder kon niet aangeven of deze persoon al gehoord is. ‘Hij ligt in het ziekenhuis. Hij kan pas gehoord worden als dit kan. Zijn gezondheid gaat voor, ook al is het een verdachte. Zijn rol wordt onderzocht.’

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Op www.politie.nl/contact staan andere manieren om in contact te komen met de politie.