Familie van restaurant Lotus werd al eerder thuis bestolen van geld

Hoogeveen - De familie van Chinees-Indisch restaurant Lotus is al tweemaal eerder bestolen van geld. Dit gebeurde niet bij het restaurant, maar bij de familie thuis. Dit bevestigt een woordvoerder van de familie.

'Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Deze mensen werken 24 uur per dag. Het is niet eerlijk dat het zo gaat', aldus de woordvoerder. 

De eigenaar van Lotus overleed donderdagavond na een overval op zijn restaurant. Een personenauto reed donderdagavond in volle vaart tegen een betonnen verhoging, nabij de voetgangersingang van parkeergarage De Kaap. 

De auto kwam uit het straatje gelegen tussen de ING en Action. In eerste instantie meldde de politie dat twee personen, die beiden in de auto zaten, ernstig gewond zijn geraakt. Later bleek een persoon te zijn overleden. Ook het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse. 

De man die gewond raakte is een inwoner van Den Haag. In de omgeving is tweede inwoner van Den Haag aangehouden. Wat zijn rol is wordt onderzocht.

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844.