Fout parkeren op blindengeleidestrook levert gele kaart op

Hoogeveen - Wie deze week bij het station in Hoogeveen een gele kaart aan zijn fiets vond, is op de vingers getikt door het Gehandicaptenplatform Hoogeveen.

Voorzitter Ida Vos schrok afgelopen dagen weer erg van de onwetendheid en in een enkel geval van de a-sociale houding van weggebruikers. In de gemeente Hoogeveen zijn namelijk speciale voelbare stroken aangelegd die blinden of slechtzienden helpen om hun weg te vinden. Het gebruik ervan is alleen op veel plekken onmogelijk omdat er voertuigen op staan of zelfs reclameborden.

Blind

Ida Vos, voorzitter van het Gehandicaptenplatform kan zich er boos over maken. Zo maakte ze onlangs nog foto’s van een feestelijke oranje loper bij Blokker aan de Hoofdstraat. En ook bij het station staat deze strook vol met fieten, scooters en moteren. ‘Niet te geloven. De stadswachten zeggen er ook niets van. Heeft de Hoogeveense burger echt geen idee’, vroeg Vos zich af. Ze stapte op een motorrijder af die juist zijn motor vrolijk op de strook parkeerde en deze op slot zette. ‘Meneer weet u wat voor een strook dit is? Tot mijn verbazing zei de man: Ja, dit is een blindengeleidestrook. Ik vroeg: En u zet daar uw motor op? Ja, dit is er een goede plek voor was zijn antwoord. Maar als er nu een blind iemand aankomt? Ach, die ziet het toch niet! Ik dacht: wie is er nu blind?’

Vos gaat er vanuit dat dit een uitzondering. ‘Ik ga er maar vanuit dat velen niet weten wat een blindegeleide strook is.’ Daarom heeft zij maandag op het station gele kaarten uit gedeeld aan foutparkeerders.