Kunstenares Grada Bisschop exposeert in De Compaen

Hoogeveen - Galerie Delibre exposeert de stillevens van kunstenares Grada Bisschop in de gangen van De Compaen. Tijdens deze expositie is een bescheiden deel van het werk van Grada Bisschop te zien.

De kunstenares staat intussen bekend om haar eigentijdse stillevens. Ze weet het ‘ouderwetse stilleven’ nieuw leven in te blazen door gebruik te maken van een eigentijdse setting en materiaalgebruik. In 2018 heeft ze de opleiding fijn schilderen aan de Academie voor Realistische Schilderkunst in Deventer afgerond. Dat is goed te zien in de stillevens. Je kunt als het ware de kersen en de aardbeien van het schilderij ‘plukken’ om ze op te eten.

Grada is in 1953 geboren in Bovensmilde en verhuisde daarna naar Weesp. Vanaf haar tiende woont en werkt ze in Hoogeveen. In 1985 begon ze voor het eerst te tekenen en te schilderen. Ze stopte na vijf jaar, om het schilderen in 2013 weer met verve op te pakken. De expositie is tot 30 november te bewonderen.

Kunstenaars die graag hun werken willen exposeren aan een groot (bedrijven) netwerk kunnen contact opnemen met Delia Bremer via mail  info@delibre.nl of door te bellen 0528-373766

De Compaen is te vinden aan Vos van Steenwijklaan 75 in Hoogeveen.