ZPC heeft goede competitiestart

Hoogeveen - De eerste ronde van de competitie stond afgelopen weekend op het programma voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen. De ploeg zwemt al sinds 2001 in de Hoofdklasse, ook wel de eredivisie van het zwemmen genoemd.

Bij het opmaken van de eindstand van de eerste wedstrijd bleek zondagavond dat het team een tiende plaats had behaald.

Bij de heren zijn Niels van Eck en Junior de Bruin de sterren met daarnaast Maik Huser en Darryl Lubbinge die de kar trekken. Zij verdelen de vijf te zwemmen afstanden zo dat iedereen zijn steentje bijdraagt en de punten binnenhaalt.

School- en wisselslag

Waren het Van Eck en De Bruin op de 400m vrije slag, pakten Lubbinge en Huser de punten op de 50m rug en Huser en Van Eck weer op de 100m schoolslag en de 100m wisselslag.

Daarbij moet gezegd worden dat het toch weer Niels van Eck was, die hele goede tijden neerzette.

Bij de dames was het vooral Alinda Dingshoff die geweldig zwom. Ze ging op iedere afstand de strijd aan met de zwemmers van Orca Leeuwarden en De Dinkel uit Denekamp, die samen met ZPC de competitierondes zwemmen.

Simone Krans, die dit jaar minder traint, liet aan iedereen zien dat dit geen belemmering hoeft te zijn om hard te zwemmen, als de kop maar goed is komen er hele mooie tijden op de klokken.

Naast deze beide dames was het jonkie Charlotte Wilbers,die mee zwom op de 400m vrije slag en samen met Dingshoff zwom ze daar de punten bij elkaar. Bij de 50m rugcrawl kwam er voor Wilbers een mooie p.r. op de klok met 0.32.07.

Bij de jongens had Hoogeveen slechts twee zwemmers, maar dat zijn dan wel twee alleskunners. Deze keer was de 100m rug een prooi voor beiden en dat met tijden van 1.00.11 voor Coen de Lang en 1.01.21 voor Owen Peeks.

Bij hun tweede afstand, de 200m schoolslag, lagen de tijden weer dicht bij elkaar. Dat is de kracht van het team dat ze twee zwemmers hebben die aan elkaar gewaagd zijn.

Schoolslag

Mirthe Schenkel nam samen met Wiktoria Redzimska de 200m schoolslag voor haar rekening, een afstand waar zij goed uit de voeten kan en dus bij deze leeftijd ouder wordt ingezet om daar de punten te pakken. Dit deden beiden voortreffelijk. Ze werden tweede en derde, waarbij op hun tweede afstand de 100m rug Redzimska ruimschoots won in een nieuw p.r. van 1.05.96. Deze zou ze later op de middag als startzwemster van de 4 x 100m wisselslag bij de dames nogmaals verbeteren naar 1.05.56. Samen met Mirthe Schenkel, Alinda Dingshoff en Simone Krans won ze de estafette.

Bij de leeftijdsklasse 2003/2004, geen Mirthe Schenkel en Charlotte Wilbers, want beiden zwommen hoger op, maar daar heeft Hoogeveen nog drie hele goede meisjes over en daar kwam voor de 100m schoolslag Miron Schimmelpenning (2005) bij. Zij werd ingezet om samen met Senna van der Veen, Leah Annakotta en Dominique Dingshoff de punten te halen en dat lukte prima.

Bij de 100m schoolslag waren het Miron en Leah die de punten haalden en bij hun tweede afstand, de 200m vrije slag, zwom Van der Veen een p.r. met 2.18.69.