Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Hoogeveen - De verschillende behandelingen tegen kanker, zoals chemotherapie en radiotherapie, kunnen leiden tot uiterlijke veranderingen zoals haaruitval, huidproblemen en littekens. Hoe verzorg je in zo’n situatie je uiterlijk, zodat je er voor je gevoel beter uitziet en je je beter voelt?

Hierover krijgen deelnemers tips en adviezen in de gratis workshop ‘Uiterlijke verzorging bij kanker’. De workshop vindt plaats op 15 oktober in het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen. De organisatoren van de workshop, Treant Zorggroep en de stichting Look Good Feel Better, willen hiermee patiënten met kanker een steuntje in de rug geven.

Adviezen en tips

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan aan de slag met huidverzorging en make-up. Ook kunnen deelnemers experimenteren met hoofdbedekking, zoals pruiken en sjaals. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen over het veranderende uiterlijk.

Toon Hermans Huis Drenthe

De workshop vindt plaats op maandag 15 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen. Na afloop krijgen deelnemers een lunch aangeboden door het inloophuis. Aanmelden kan via e-mail: oncologie.bethesda@treant.nl of telefoonnummer 0528 28 68 93. Deelname is gratis. De workshop is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Roparun.

Look Good Feel Better

De stichting Look Good Feel Better organiseert door het hele land de workshop uiterlijke verzorging bij kanker. Op een positieve manier geeft de stichting praktische informatie en advies over het onderwerp. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl.