Jan Smit: Met Andere Woorden in De Tamboer

Hoogeveen - Jan Smit brengt dinsdag 16 oktober om 20.15 uur liedjes van zijn nieuwe album en gelijknamige tour Met Andere Woorden ten gehore in theater De Tamboer.

Na een periode van bijna vijf jaar keert hij terug in de theaters. Intiem en gewoon vertrouwd. Op zijn recent verschenen album staan 12 nieuwe liedjes, geschreven door bekende Nederlandse componisten.

Volledige vrijheid aan componisten

Anderhalf jaar geleden opperde Jan Smit het plan 12 gerespecteerde collega’s uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Volledige vrijheid voor de componist, met -zoals altijd- de vertrouwde medewerking van muzikaal genie Thomas Tol die de volledige productie op zich nam. Sanne Hans is één van de componisten en toevallig ook de enige vrouw die meeschreef aan dit project. Ook onder andere Barry Hay & JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen & Peter Slager van Bløf, Racoon & Frank Boeijen wist Jan te strikken voor dit project.

Kwetsbaar

Waar Jan Smit altijd zijn eigen liedjes schrijft stelt hij zich bij dit album kwetsbaar op. Dat brengt ook een stukje onzekerheid met zich mee. ‘Voldoe ik wel aan de verwachtingen van de componist? En wat nou als ik 12 liedjes krijg die mij niet kunnen bekoren? Of misschien wel het allerbelangrijkste… Wat als mijn fans dit helemaal niet leuk vinden’, zegt Jan Smit. ‘Ook al zijn het dit keer niet mijn eigen woorden, het was wel mijn grootste uitdaging tot nu toe.’ Jan belooft een bijzondere avond die fans dus niet mogen missen.

Voor het concert zijn alleen nog balkonplaatsen beschikbaar via www.detamboer.nl.