De Fontein feestelijk geopend aan de Mimosastraat

Hoogeveen - Op feestelijke wijze is woensdagmorgen het nieuwe pand van Evangelische basisschool de Fontein aan de Mimosastraat in Hoogeveen geopend door wethouder Gert Vos.

Er is bewust gekozen voor deze dag: 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. 'Duurzaam omgaan met de schepping is belangrijk op de Fontein. Men is dan ook ontzettend blij met het compleet vernieuwde schoolgebouw en aangrenzende schoolplein. Ook de wijze waarop dit in goed overleg samen met de gemeente is vormgegeven wordt ontzettend gewaardeerd door de school. Het pand aan de Mimosastraat heeft een enorme facelift gehad en is een pand geworden dat helemaal aan de eisen van deze tijd voldoet', aldus een woordvoerder. 

Invulling

Met dit nieuwe pand kan de Fontein nog beter invulling geven aan het onderwijs dat zij op school willen geven. 'Tegelijk met de opening van de nieuwe school is ook de nieuwe huisstijl, logo en slogan gepresenteerd. De nieuwe slogan luidt: ‘Komen tot verwondering’.'

 ‘s Ochtends hebben de kinderen uit groep 7 en 8 op deze feestelijke dag een gastles gehad van eerder genoemde wethouder Vos over duurzaamheid. Daarnaast hebben de kinderen uit alle groepen naar naar een voorstelling genaamd ‘Iedereen heeft talent’ gekeken van de Christelijke verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek. 

’s Middags is er onder andere een open huis voor alle belangstellenden.