​Gemeente Assen accepteert geen uitstel bouw ijsbaan in Hoogeveen

Assen – De gemeente Assen wil dat Hoogeveen zich aan de afspraken houdt wat betreft de deadline voor de bouw van een ijsbaan. En dat er geen sprake van uitstel kan zijn.

Dat zegt de Asser wethouder Roald Leemrijse tegen RTV Drenthe. Hoogeveen heeft de vijf miljoen euro van de provincie op zak om de ijsbaan te realiseren en de afspraak is, dat die ijsbaan er voor 1 januari 2020 staat. Hoogeveen heeft echter bij de provincie om meer tijd gevraagd - een jaar - voor de aanleg.

De afspraak is echter, dat de deadline staat. Wordt die niet gehaald, komt de subsidie van de provincie te vervallen. De gemeente Assen, die ook in de race was voor de provinciale euro’s voor de bouw van een ijsbaan bij het TT Circuit, wijst daar woensdag nog eens nadrukkelijk op. ‘Die regels zijn duidelijk’, aldus Leemrijse tegenover de regionale omroep.

Rekenkameronderzoek

In Hoogeveen loopt er nog een rekenkameronderzoek naar de cijfers van de realisatie van de ijsbaan en ook een zwembad. Dit op verzoek van de gemeenteraad die wil zien of alle cijfers wel kloppen. Het bouwproject moet daarnaast nog aanbesteed worden en dat gaat nog een aantal maanden duren. Ook de kosten voor de bouw zijn gestegen, waardoor het hele project fors duurder uitvalt dan vooraf was beraamd. Al met al wordt de datum van 1 januari 2020 daardoor niet gehaald in Hoogeveen. 

Lees ook Gemeente Hoogeveen krijgt geen uitstel voor realisatie ijsbaan