Gebroeders Prent winnen weer

Velbert - De gebroeders Brian en Kevin Prent hebben goud en zilver gewonnen op het internationale taekwondotoernooi LA Open in Velbert, Duitsland. Beide Hoogeveners, uitkomend in de gewichtsklasse tot 87 kilogram, kwamen elkaar tegen in de finale. Deze werd echter niet gevochten, omdat bij Sidokwan de regel is dat broers en zussen niet met elkaar sparren.

Brian Prent, die in de kwartfinale vrij makkelijk won van Nicklas Pierzick met 12 tegen 4, had het in de halve finale moeilijker met de Duitser Trentzel. Trentzel had totaal geen respect voor Brian en ging er hard tegenaan. In de counter was de Duitser sterk, maar hij kon zijn punten niet maken. In de tweede ronde veranderde Brian van tactiek en kon daardoor zijn voorsprong behouden.

Larry Meyer gooide toss

Ook broer Kevin belandde met twee winstpartijen in de finale. Kevin won met 15 tegen 6 van Marcel Roschanski en de halve finale met 16 tegen 2 van Schuermann. In beide partijen was Kevin oppermachtig, met gevarieerde traptechnieken naar het hoofd en lichaam. Larry Meyer loste de finale tussen Brian en Kevin op met een toss, waar Brian Prent als winnaar uitkwam.

Maaike Smit eindigde ook op een eerste plaats, alleen hoefde zij er niet veel voor te doen. Maaike had één finale partij, maar helaas voor haar kwam de tegenstander niet opdagen. Sharon Scholtens won haar kwartfinale met 10 tegen 6 van de Duitse Demirtas. In de daarop volgende halve finale partij tegen Hast was Scholtens niet fit. Sharon kon hierdoor niet voluit gaan en miste de scherpte en de kracht. In de tweede ronde maakte zij een goed getimede draaitrap naar het hoofd, maar omdat de kracht ontbrak scoorde ze niet. Sharon verloor met 9 tegen 14, goed voor het brons. Ook zus Chérel Scholtens behaalde een bronzen medaille. Chris Kloppenberg, Damian van Duivenbode en Maurice Hof verloren in de halve finale en waren hiermee eveneens goed voor brons.