Spel van Elko wordt niet beloond

Enschede - De hoofdmacht van Elko reisde afgelopen zaterdag richting Enschede om aan te treden tegen DOS-WK. Beide ploegen kenden elkaar uit eerdere ontmoetingen in de derde klasse. Elko stond op vier punten voorafgaand aan dit duel. Het eerste team van DOS-WK had een punt minder.

Onder zonovergoten weersomstandigheden kon het publiek een boeiende strijd aanschouwen die tot het einde spannend bleef. Er werd gerust bij een 12-10 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg. In de laatste minuut moest Elko onnodig buigen voor DOS-WK na een sterke tweede helft gespeeld te hebben. Eindstand na dit merkwaardige duel was 25-24. 

De Elimse equipe startte met Hendri Kerssies, Michel Otten, Heidi Blokzijl en Birgit Strijker in het aanvalsvak. De verdediging werd gevormd door Leroy Otten, Peter Kroezen, Alien Veld en Nienke Veld.

DOS vond de korf eenvoudig

De openingsfase was een prooi voor de thuisploeg. De korf werd eenvoudig gevonden, waardoor de Enschedese formatie een gaatje van twee doelpunten verschil kon slaan. DOS-WK zocht voornamelijk de tweede kans na het schot, wat succes opleverde. Na een time-out aan Elko-zijde zocht de formatie van Johan van Tilburg de aansluiting in het duel. Hierin slaagden de Elimmers toen na 3-4 de gelijkmaker werd aangetekend. De Elkoërs speelden met meer vrijheid en overtuiging in vergelijking met voorgaande week. Ondanks het vertoonde spel werd er gerust met een 12-10 achterstand.

Na rust kwam Elko gretig uit de kleedkamer, waardoor de achterstand snel werd weggewerkt. Vanaf 12-12 kreeg het publiek de meest boeiende fase van het duel te zien. Twee teams die op een faire manier streden voor de overwinning en makkelijk scores produceerden. De strijdlust, die de gehele wedstrijd aanwezig was bij de Elimse formatie, werd beloond bij 15-15. Vanuit hier kon Elko namelijk voor het eerst op voorsprong komen in de wedstrijd. DOS-WK kon echter blijven aanhaken en nam bij 18-18 de leiding weer over. Hetzelfde deden de Elkoërs bij 23-23. Helaas zag Elko de voorsprong van 23-24 als sneeuw voor de zon verdwijnen in de laatste minuut. Scheidsrechter van Opstal, die zijn handen vol had in dit duel floot af bij 25-24. Een nederlaag met voldoende aanknopingspunten voor de hoofdmacht van Elko.