De Molenhoeve in Echten puilt uit tijdens tweede editie Ouderendag

Echten - Het aantal auto’s dat zaterdag in de omgeving van De Molenhoeve in Echten stond, gaf al een goed beeld van de drukte op de Ouderendag De Wolden. Erg druk met circa 575 bezoekers en dat was binnen goed te merken.

De bezoekers schuifelden vooral in de ochtend voetje voor voetje langs alle kraampjes van deelnemers. Of het nu om zorgaanbieders ging, een specialist in damesmode of om bijzondere vervoermiddelen, overal was wel belangstelling voor.

Workshop en muziek

De organisatie had een gevarieerd programma in elkaar gedraaid en veel ouderen maakten er een mooi dagje uit van. Want er waren niet alleen kraampjes, maar ook workshops en muziek. Tussen de middag stond een overheerlijke lunch van De Molenhoeve klaar en genoten de aanwezigen van het optreden van René Karst.

De Ouderendag was er weer voor de – zeg maar – zestigplussers, die zich graag laten voorlichten over allerhande zaken die het leven voor hen wat makkelijker maken. maar niet allee deelnemers aan de informatiemarkt hadden een zorgoogpunt. Zo was de stand van het Huus van de Taol met Bertus Mos uit Ruinen aardig populair. ‘Ik verzamel hier oude Drentse woorden’, zei hij al wijzend naar de flipover met meerdere volgeschreven vellen. ‘Iegelkoare, stiekelvarken en iggel; dat zijn alle drie Drentse woorden voor egel’, lachte Mos. ‘En wat dacht je van sukersunterkloasie? Dat is een speculaasje. Het leuke is dat hier mooie gesprekken ontstaan.’

Geen klagen

In de kraam daarnaast had de vrijwilligers vervoersorganisatie DeWoldenVervoert (tevens HoogeveenVervoert) geen klagen over de belangstelling. ‘Het gaat sowieso goed, we hebben inmiddels dertig vrijwilligers en rijden gemiddeld zeven tot acht ritten per dag. Soms zijn dat er vijftien, ook wel eens maar een’, aldus Bé Bols. Bij Veilig Verkeer De Wolden doet vooral de reactietest het goed, terwijl de aanwezigen die de speciale alcoholbril even opzetten, zich een hoedje schrikken.

Zo druk als het op de Informatiemarkt was, zo rustig was het op de eerste verdieping bij de workshops. Een rustpunt, wat bezoekers ook best fijn vonden. Bloemschikken, creatief met leer, schilderen en sieraden maken zorgden voor een creatieve noot. ’s Middags ging het boven verder met een bingo en een likeurenproeverij, alsmede een pubquiz en een optreden van een volksdansgroep.

Een deel van de activiteiten werd geregeld door de Ronde tafel uit Hoogeveen, die ook met een delegatie bij de ingang stond om speciale foto’s van bezoekers te maken. Dat werd dan een aandenken aan een mooie tweede Ouderendag De Wolden.