Liedboek Sessions

Hoogeveen - In de Vredehorst is 28 oktober een uitvoering van Liedboek Sessions. Met het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk in handen voelen de makers en spelers van Liedboek Sessions zich uitgedaagd om te ontdekken welke nieuwe klankwerelden dit boek herbergt.

Uitgaande van de rijkdom aan nieuwe melodien, zijn zij gaan improviseren en arrangeren, ieder vanuit een eigen muzikale achtergrond en comfortzone.

Plaatselijke musici worden van harte uitgenodigd met enkele liederen uit het programma mee te spelen. Zij moeten zich hiervoor wel vooraf nog aanmelden via www.liedboeksessions.nl. Ze ontvangen dan de arrangementen per e-mail. Daarna kunnen ze hun partijen met de bijgevoegde geluidsbestanden instuderen. Ongeveer drie uur voor de voorstelling is er een soundcheck en worden de liederen doorgenomen.

Zo mogelijk wordt er daarna samen gegeten. De voorstelling begint om 19.00 uur en duurt 70 minuten, exclusief pauze. Spelers: zijn Johan Klein Nibbelink (zang, percussie, gitaren, sequencer), Marianne Westerveld (zang, percussie, saxofoons, basgitaar) en Wim Ruessink (zang, percussie, toetsen, tin whistle, melodica).