Treant legt (ex-)borstkankerpatiënten in de watten

Hoogeveen - De diagnose borstkanker is heftig; de behandeling van deze ziekte is intensief en heeft een grote impact op het dagelijks leven.

Daarom legt het team van het Mammacentrum van Treant Zorggroep op woensdag 31 oktober van 14.00 tot 16.30 uur (ex-)patiënten met borstkanker graag in de watten met een speciale verwenmiddag. Een middag in het teken van ontspanning, verzorging en creativiteit.

Borstkankermaand

De verwenmiddag wordt georganiseerd in oktober borstkankermaand. Want oktober staat in het teken van borstkanker, ook bij Treant. En dat is niet voor niets: in Nederland krijgen jaarlijks ruim 17.000 vrouwen borstkanker. Het is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen.

Luxe high-tea

Voor iedereen staat er tijdens de verwenmiddag een luxe high-tea klaar: met scones, muffins, sandwiches, bonbons en natuurlijk verschillende theesoorten. Daarnaast zijn er diverse verzorgende activiteiten, zoals een stoelmassage, nagelstyling, voetmassage en een presentatie van aangepaste lingerie. Ook zijn er workshops armbanden maken en schilderen met ecoline.

Aanmelden

Deelname aan de verwenmiddag is gratis; er is plaats voor vijftig deelnemers. Vrouwen kunnen zich aanmelden via de website: www.treant.nl/verwenmiddag. Daarbij kunnen zij aangeven aan welke activiteiten en/of workshops zij willen deelnemen. Voor de high-tea hoeft men zich niet aan te melden, hieraan kunnen alle vrouwen deelnemen.

De middag vindt plaats op woensdag 31 oktober van 14.00 tot 16.30 uur, in de grote zaal in ziekenhuis Bethesda (routenummer 64) aan de dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen.

Mammacentrum

Het Mammacentrum van Treant Zorggroep is hét borstkankercentrum van Noord-Nederland als het gaat om eendagsdiagnostiek, state-of-the-art behandelmethoden én persoonlijke aandacht. Patiënten kunnen na verwijzing elke werkdag terecht. Daarnaast is ook academische kennis in huis aanwezig.