Wensen worden vervuld: ‘Verslaafd aan snelle auto’s’ (video)

Hoogeveen - Een en dezelfde grote wens van Wiebe Drenth, Henk Lunenborg en Bert Wemmenhove ging vanmorgen in vervulling: meerijden in een sportwagen.

Twee Porsches en een BMW stonden de drie ouderen op te wachten bij woonwijkcentrum Bilderdijk van Treant Zorggroep. Van top tot teen stralend stapten ze in.

‘Geweldig!’, vertelt Drenth enthousiast. ‘Ik ben dol op auto’s en heb 103 miniatuurversies in mijn woning. Alles staat vol, tot de logeerkamer aan toe. Wat mijn lievelingsauto is? De Fiat. Ik mag zelf niet meer autorijden, maar ben dol op het Italiaanse merk. We hebben ze zelf altijd gehad. Alles past erin. Vooral in de Fiat Panda en de Uno.’

Ongeduldig

Wemmenhove staat buiten te trappelen van ongeduld. ‘Ik ben verslaafd aan snelle auto’s. Porsches, Ferraris’s. Het kan niet snel en hard genoeg. Daarom wilde ik nog graag een keer meerijden in een snelle auto.’

Ook Lunenborg heeft er zin in. ‘Snelle auto’s zijn geweldig. Ik heb er zelf ook een aantal gehad. Als het kon had ik zelf gereden, maar dat is niet helemaal vertrouwd meer’, zegt hij lachend.

Wanneer de chauffeurs, die zich vrijwillig hebben aangeboden, de motoren starten, kan hun geluk niet op. Genietend en zwaaiend achter de ramen, gaan ze op weg.

Deze wensen gingen in vervulling dankzij de Hoogeveense Uitdaging in het kader van de Nationale Ouderendag.