De Tamboer biedt podium aan 700 vmbo-leerlingen

Hoogeveen - In theater De Tamboer vindt op dinsdag 5 maart de tweede editie plaats van Hoogeveen On Stage. Vmbo-leerlingen van het Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos ontmoeten tijdens het Beroepenfeest 240 beroepsbeoefenaren om zich te oriënteren op hun toekomst: wat wil ik later worden?

Hoogeveen In theater De Tamboer vindt op dinsdag 5 maart de tweede editie plaats van Hoogeveen On Stage. Vmbo-leerlingen van het Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos ontmoeten tijdens het Beroepenfeest 240 beroepsbeoefenaren om zich te oriënteren op hun toekomst: wat wil ik later worden?

De Tamboer is enthousiaste partner van Hoogeveen On Stage

Na de succesvolle samenwerking gedurende de eerste editie, is de organisatie samen met De Tamboer om de tafel gaan zitten voor het vervolg. Projectleider Esther Aarse sprak daarbij de wens uit dat ze de leerlingen graag letterlijk on stage wilde zetten en zij vond in directeur Pieter-Bas Rebers en Bert Smit, hoofd commerciële verhuur, enthousiaste partners. ‘Afgelopen maart bruiste het hier in de foyer tijdens het Beroepenfeest’, vertelt Rebers. ‘Ik vond het fantastisch om de energie van de scholieren te voelen en te zien hoe enthousiast ze de gesprekken met de vakmensen aan gingen.’ Het was druk in de foyer, misschien wel iets te druk. ‘Mede daarom gaan we nu gebruik maken van de Tamboerzaal waar we met het uitbouwen van de podiumvloer een enorm groot oppervlakte kunnen creëren met ruimte genoeg voor iedereen. En we kunnen de leerlingen echt op het podium in de spotlights zetten’, vervolgt Rebers.

'Goede beroepskeuze leidt tot vakfocus'

Aarse is blij met het partnerschap van De Tamboer: ‘Mede dank zij de sponsoring en medewerking van onze partners kunnen we een fantastisch Beroepenfeest en Doe Dag organiseren. En dat we met deze samenwerking met theater De Tamboer de leerlingen ook echt op het podium kunnen zetten, vind ik ontzettend mooi, dat verdienen deze leerlingen ook. Goede beroepskeuze is nergens, al zo vroeg, zo belangrijk als op het vmbo. Goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid. Bij On Stage ontmoeten de jongeren hun eigen, lokale, duurzaam en persoonlijke (beroeps)netwerk en leren dit te onderhouden. Door de rode loper voor ze uit te rollen en ze letterlijk op het podium te zetten, geef je ze het gevoel erbij te horen. Zo worden zelfvertrouwen, eigenwaarde en intrinsieke motivatie bijna ongemerkt en 'spelenderwijs' vergroot door de ervaringen rondom On Stage.’

Meer informatie, aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.hoogeveenonstage.nl of via projectleider Esther Aarse: mail@hoogeveenonstage.nl .