Sportspecial: Pesse blijft ambitieus in nieuw seizoen

Pesse - Pesse wil aankomend seizoen zich laten zien in de vierde klasse E. De manschappen van Kramer richten zich dan op het meedoen in de bovenste regionen van de competitie.

Dit zal nog niet eenvoudig worden met een aantal ploegen afkomstig uit de derde klasse. Ook heeft het enkele derby’s in de buurt met Hodo en Wijster terug in de competitie.

Terugblik op vorig seizoen

‘Over het algemeen ben ik wel te spreken over hoe het ons vorig jaar verging, het was een zeer leerzaam seizoen.’ Trapt trainer Kramer af. ‘We hebben zeker in de eerste periode erg goed mee gedaan en hadden eigenlijk de eerste periode moeten pakken. Dan hadden we meteen onze doelstelling in principe al bereikt.’ Na de winterstop heeft Pesse problemen met het hebben van adequate trainingsvelden. ‘Dan zie je gewoon dat de motivatie wat wegvloeit bij de jongens en dat het speltype zoals we die willen spelen wegzakt.’ Niet alleen de velden bleken een belangrijk aspect maar ook het hebben van blessures en schorsingen. Hierdoor was Kramer eerder genoodzaakt om spelers uit de breedte tot zijn selectie toe te voegen.

Personele wisselingen

‘Vooral ten opzichte van vorig seizoen hebben we in de breedte een sterkere selectie gekregen.’ Zegt Kramer. Waar Wilco Kramer stopte en Danny Starrenburg vertrok, kwamen vier jongelingen over van HZVV, onder wie Evenhuis, van Wijk en de gebroeders Veninga. Maar ook haalde Pesse spits Verbrugge. Vooral laatstgenoemde kan Pesse nog veel plezier van hebben, de speler is zoals Kramer dat noemt: ‘gepokt en gemazeld’. Hierdoor komt Pesse nog dichterbij met wat in Kramer zijn ogen een perfecte mix is. De jongere garde die veel kan leren van de oudere spelers binnen de selectie. Pesse haalt ook haar spelers uit de eigen jeugd zo komen jongelingen Dijkema, Marissen en van Slooten er ook al aan.

Doelstelling

‘Kijk het allermooiste is natuurlijk als je het kampioenschap kan vieren. Nu lijkt me dat nog niet zo reëel met alle sterke ploegen in de competitie. Dus denk ik dat we het beste kunnen mikken op een periode om daarna vanuit de nacompetitie op te schuiven.’ Want de tegenstand is in dit nieuwe seizoen zeker niet slecht. Onder meer met Titan, HODO en Sweel heeft het een aantal pittige ploegen  in de competitie zitten. Van een echte voorbereiding op het seizoen spreekt Kramer nog niet. ‘Deze voorbereiding pakken we in de beker.’

Zo verloor Pesse van SCN en HODO in het Prent Dorpentoernooi maar won het ook van Lutten en met klinkende cijfers van Aengwirden welke uitkomt in 4A. Het doel van Pesse is in ieder geval meer dan duidelijk. Het wil graag een stap hogerop maar zal in deze zware competitie niet alleen mooi voetbal moeten spelen maar ook keiharde resultaten moeten binnenhalen.