Sportspecial: 'KV Thrianta gaat er voor'

Hoogeveen - We zijn weer terug! Niet alleen van een welverdiende vakantie, maar ook terug op een hoger niveau. Na een aantal seizoenen van afwezigheid is Thrianta 1, op het veld, weer terug in de tweede klasse.

Onder begeleiding van hun coach, Vincent Bout, wil het team graag laten zien dat ze thuishoren op dit niveau.

Thrianta 1 wordt, net als vorig jaar, getraind en gecoacht door Vincent Bout. Voor het tweede team van Thrianta is er een coach gevonden in de persoon van Maurice Rousseau. Onder begeleiding van deze twee trainers, hopen we goede resultaten te gaan behalen komend seizoen.

Veldcompetitie

In de komende veldcompetitie ligt er  voor het eerste team de uitdaging om te strijden voor een stabiele plek in de tweede klasse. Er is hard gestreden om in deze hogere klasse te geraken. Om in deze klasse te blijven, moet er misschien nog wel harder gevochten worden, maar dat hebben spelers en coach er graag voor over. Zeker in de wedstrijden die gespeeld gaan worden tegen twee andere verenigingen uit de gemeente Hoogeveen, Elko en HHV. In deze derby’s wil niemand het onderspit delven. Dat zullen dus spannende wedstrijden te worden.

In de zaalcompetitie speelt Thrianta 1 om iets heel anders. Vorig seizoen is in deze competitie helaas geen kampioenschap gehaald. Er moest op het eind zelfs nog gestreden worden om een plek in de derde klasse te behouden. Er zal in de zaal een heel andere competitie gespeeld worden, met het mooie doel om ook hier op het hogere niveau te komen.

Het tweede team van de vereniging gaat een andere uitdaging aan. Na vorig seizoen wisselend succes te hebben behaald in de vierde klasse, spelen ze nu voor een stabiele plek in deze klasse. Zowel op het veld als in de zaal. Met de ervarenheid die de spelers vorig seizoen hebben opgedaan, is er misschien wel de mogelijkheid om mee te strijden voor de eerste plek.

Senioren en jeugd

Onze andere seniorenteams en de verschillende jeugdploegen gaan hun eigen uitdaging aan. Leden die het nog beter willen gaan doen dan vorig jaar of misschien wel leden die hun eerste doelpunt willen gaan maken. ‘We hebben inmiddels weer een mooie groep ervaren jeugdleden die het mooie van de korfbalsport kunnen laten zien. Ook komen er steeds weer kinderen voor het eerst meedoen. Het aantal jeugdleden binnen de vereniging stijgt ver uit boven het aantal seniorenleden.

We zijn er trots op dat jong en oud plezier beleven aan korfbal binnen korfbalvereniging Thrianta. We gaan er weer een mooi seizoen van maken’, aldus een woordvoerder van de club.