Sportspecial: De Peddelaars is wielerclub met goede toekomst

​Hoogeveen - Met de aanpassing en vernieuwing van het clubhuis en het direct aangrenzende parcours, heeft de Hoogeveense wielervereniging De Peddelaars een flinke stap gezet in de voorwaartse richting.

Er staan momenteel 37 jeugdrenners op de ledenlijst en dat is een respectabel aantal, vergeleken met de andere noordelijke verenigingen.

Volgend jaar bestaat de jeugdafdeling 50 jaar en op initiatief van een aantal jeugdleden van het eerste uur, nu allemaal zestigers, gaat dit niet ongemerkt voorbij. Het gehele jaar 2019 krijgt een jubileumglans.

Goede sfeer

De huidige jeugdleden komen uit Hoogeveen en verre omgeving. Hieruit blijkt dat er een goede sfeer hangt binnen de club en dat dit gepaard gaat met goede resultaten.

Op 27 januari werd de nieuwe accommodatie getest, met het verrijden van het NK veldrijden voor de jeugd. Dit werd een groot succes, met veel complimenten voor de vlekkeloze organisatie. Door De Peddelaars werden met vier nationale kampioenen prachtige resultaten geleverd. De vier kampioenen waren Myrthe Buurmeijer, Flore de Groot, Thomas Huitema en Ruud Junior Nagengast.

In de zomermaanden, met uitzondering van de vakantietijd, worden op donderdagavond de zogenaamde populaires verreden. Met uitzondering van de jeugd is hier startgelegenheid voor alle overige categorieën. Over alle wedstrijden is er een competitie met echte leiderstruien. Hiervoor is een goede belangstelling en er wordt fel, maar sportief gestreden om de punten voor het klassement.

Het bestuur is trots en stelt tevreden vast: ‘De wielrenvereniging De Peddelaars is springlevend en heeft een stimulerende uitstraling op de wielersport in de directe omgeving.’