Sportspecial: 'Elko is meer dan een korfbalvereniging'

Elim - De korfbalselectie van KV Elko begint dit seizoen met een nieuwe trainer, Johan van Tilburg.

Na de promotie van Elko 1 naar de tweede klasse op het veld in het afgelopen seizoen wordt nu gestreefd naar handhaving in deze tweede klasse op het veld en promotie naar de tweede klasse in de zaal. Dit kan natuurlijk alleen met ondersteuning van de spelers uit Elko 2. Onder leiding van Johan van Tilburg en Erik ten Caat-Engels hoopt Elko er met de selectie een succesvol seizoen van te maken.

Naast Elko 1 en 2 heeft Elko ook een bloeiende jeugdafdeling. In seizoen 2018-2019 doen er acht jeugdteams mee in de competitie. Voor de leiding over deze teams heeft de korfbalclub een beroep kunnen doen op de leden en ook de oudste jeugd helpt mee om de jongste jeugd het korfbalspel bij te brengen. 'Het is mooi om te zien dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt binnen de vereniging en dat er voor alle teams twee trainers zijn gevonden. In het afgelopen seizoen zijn er meerdere jeugdteams kampioen geworden en we hopen dat we ook in het komende seizoen kampioenen mogen huldigen, aldus het bestuur. 

Kangoeroes

Ook op recreatief gebied is Elko actief. Wekelijks traint er een recreantengroep voor het plezier. Wie op een gezellige manier nog een balletje wil blijven gooien is van harte welkom om eens mee te doen. Voor de allerkleinsten (vanaf 3 jaar) zijn er de kangoeroes. Spelenderwijs maken zij kennis met het korfbalspel. Er wordt wekelijks getraind en lid worden van de kangoeroes is gratis.

Elko biedt niet alleen korfbal aan. In het afgelopen seizoen is er al gebruik gemaakt van het (beach)volleybalveld en net voor de zomervakantie is de laatste hand gelegd aan de naast de korfbalvelden gelegen tennisbaan. Na het einde van de tennisvereniging lag de tennisbaan er verwaarloosd bij. In overleg met de gemeente hebben vrijwilligers de tennisbaan opgeknapt en één van de banen is nu in gebruik genomen. Wie geïnteresseerd is kan via Elko gebruik maken van de tennisbaan.

Naast al eigen activiteiten is Elko een vaste coalitiepartner van Elim Energiek en ondersteunt de club bij de diverse activiteiten die georganiseerd worden in het dorp. Ook doen wij als vereniging mee met het jaarlijkse bloemencorso en de lichtjesparade.