Sportspecial: Kwiek gaat ambitieus het nieuwe seizoen in

Hoogeveen - Na het kampioenschap in de tweede klasse en de daarbij behorende promotie naar de eerste klasse zijn de handbaldames van Kwiek eindelijk daar waar de club ook graag wil zijn.

Een klasse waarin veel Drentse verenigingen met het eerste team uitkomen. Het zal onder meer een aantal mooie derby’s opleveren tegen H.V. Beilen en SVWW Wijster/Westerbork.

Na een jarenlange samenwerking met Bob Terpstra als trainer/coach, en dus een vertrek met de slagroom op de taart, neemt nu Ron Stege uit Nieuwleusen het stokje over. Het is zijn eerste klus als seniorentrainer, maar hij heeft ervaring opgedaan bij jeugdteams van meervoudig landskampioen Dalfsen. De verwachtingen zijn daarom hooggespannen, maar een makkelijke opgave is het allerminst.

Ook bij de mannen, inmiddels al weer vier seizoenen uitkomend in de landelijk hoofdklasse, een wisseling van de wacht qua technische staf. Jan Drenth maakt na een seizoen plaats voor René Bodegraven als trainer/coach en Erik Pieters wordt als begeleider opnieuw aan het team toegevoegd. De afgelopen jaren werd steevast een plaats in de middenmoot behaald. Wie weet kan en durft men dit jaar de lat iets hoger te leggen. Dat moet mogelijk zijn met de juiste instelling van het team. Kwaliteit is er genoeg.

Jeugdteams

Naast de beide ‘prestatieteams’ brengt Kwiek een ongekend aantal jeugdteams in competitie. Naast de jongens en meiden C-jeugd (13-14 jaar) komen er twee gemengde D-jeugdteams (11-12 jaar) en twee gemende E-jeugdteams (9-10 jaar) in competitie. Daarnaast speelt ook het team van Dames 2 de wedstrijden in de weekenden en werken de Dames Midweek 1 en 2 hun wedstrijden doordeweeks af. Ten slotte speelt de F-jeugd (6-8 jaar) haar wedstrijden in toernooivorm. Een mooie, spelenderwijs kennismaking met handbal voor deze leeftijdsgroep. ‘Uiteraard hopen wij weer mooie successen te boeken en vooral bij de jeugd een verdere groei door te maken’, aldus het bestuur.

Interesse om mee te trainen of te spelen? Kijk op de site voor informatie.