Sportspecial: ZKC’19 maakt zich op voor nieuw seizoen

Zuidwolde - De korfbalvereniging ZKC’19 uit Zuidwolde begint vol verwachting aan het nieuwe seizoen. Vorig jaar werd de ploeg in de zaalcompetitie kampioen in de tweede klasse en promoveerde daardoor naar de eerste klasse.

Dit seizoen willen de Zuidwoldigers zich daar handhaven en in de veldcompetitie is de ambitie om dit seizoen hetzelfde te bereiken.

Vol ambitie

Dat selectie staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van het duo Martin Kamphuis en Steve Green, beiden uit Vriezenveen. Beiden hebben veel ervaring (ook internationaal) en zijn enthousiast en vol ambitie gestart bij de Zuidwoldigers. Zij zagen dat de selectie van vorig seizoen nagenoeg intact is gebleven en dat deze is aangevuld met een aantal jonge spelers uit het vorig jaar zo succesvolle A-juniorenteam. Daarnaast kwamen Melissa Rijstenberg en Hielke Oostveen (van respectievelijk LDODK en DOS’46) terug op het oude nest. Dat maakt dat de selectie niet alleen breder is, maar ook kwalitatief een impuls heeft gekregen.

De belangrijkste concurrent voor ZKC’19 is Wez Handich. De Friezen degradeerden vorig jaar uit de eerste klasse en zijn nu de belangrijkste titelkandidaat. Daarnaast zullen ook Rodenburg (Leek) en Kinea (Heerenveen) vergelijkbare ambities hebben als ZKC’19. Vorig seizoen speelde de ploeg uit Zuidwolde ook tegen deze ploegen en dat waren uitermate spannende wedstrijden.

Honderdste seizoen

Het komende seizoen is het honderdste in de historie van de Zuidwoldigers. Daarmee  is ZKC’19 de oudste sportvereniging in de regio. Maar met haar jonge selectie en het nieuwe ambitieuze trainersduo wil de vereniging het komend seizoen een vliegende start maken voor de volgende eeuw in haar bestaan.