Maandaggevoel: Leonora de vries
Door Leonora de Vries

Hete herfst

De vakantie is voorbij. Voor sommigen al best een tijd, maar vanaf vandaag voor mijn gevoel echt. We zijn namelijk weer helemaal compleet op de redactie.

Bovendien begint eind deze week ook de herfst. September is dit jaar een prachtige mix van zomer en herfst. De eerste stoofperen heb ik zondagavond al verorberd en de paddenstoelen schieten op tal van plekken uit de grond. Terwijl we ook een heerlijke indian summer voorgeschoteld krijgen komende dagen. Heerlijk, ik kan er geen genoeg van krijgen.
 

Raadzaal

 
Deze zomer duurde sowieso erg lang, want al vroeg begon de warmte. Niet alleen weertechnisch konden we wel eens een hete herfst krijgen, ook in de gemeenteraadszaal verwacht ik dat het er de komende tijd wel eens heet aan toe kan gaan met een verhoging van de ozb, een wens voor meer parkeergelden en een waarschijnlijk pittige discussie over vijf zonneparken in het verschiet. Allemaal zaken waar de burgers van Hoogeveen nogal verschillend over denken. Alhoewel ik nog nooit iemand heb horen roepen: Joepie, ik mag meer betalen voor de onroerend zaakbelasting (ozb) of een parkeerkaartje. Maar wie weet vergis ik me. Ik wacht vol spanning op gejuich in de raadszaal. Vooralsnog geniet ik van de steeds korter wordende dagen en de prachtige zonsondergangen waarop we worden getrakteerd.
 

Zomertijd

 
Discussie is er ook over de zomer- en wintertijd. Ik ben blij dat de zomertijd er is. Daardoor zijn de avonden in de zomer langer. Alleen het wisselen vind ik soms vervelend. Het ene jaar kom ik het verzetten van de klok vlekkeloos door, de andere keer heb ik er dagen last van. Vorig jaar zelfs toen ik een uur langer mocht slapen. Volgende maand dus een nieuwe poging. Waar ik naar uitkijk, en dat is niet binnen Hoogeveen, is het succes van de Ocean Clean up. Die grote plastic zeef in de oceaan. Niet dat ik zo’n afvalfreak ben, helemaal niet. Maar ik ben erg benieuwd of het gaat werken. Dat zou toch fantastisch zijn. Dat weten we over een paar weken. Zo ongeveer als de klok teruggaat. Een spannende en hete herfst op komst dus.