Dames en heren Olhaco bekeren in sporthal Trasselt

Hoogeveen - Het volleybalseizoen begint zaterdag met bekerwedstrijden voor de heren en dames van Olhaco.

Van 11.00 tot 15.00 uur komen de dames van Olhaco in sporthal Trasselt in de eerste ronde uit tegen Emmen, WVC en Rivo. Van 16.00 uur tot 20.30 uur is het de beurt aan de heren van Olhaco die tegen vc Sneek en Veracles spelen.

Tweede divisie

De dames van Olhaco, die dit seizoen getraind worden door Marcel Veldscholten uit Zuidwolde spelen zaterdag in Trasselt drie bekerwedstrijden. Om 11.00 uur begint Olhaco het bekertoernooi met een wedstrijd tegen Emmen ’95. Deze ploeg komt Olhaco ook in de competitie in de tweede divisie A tegen. Afgelopen seizoen verloor Olhaco beide wedstrijden van Emmen ’95. Olhaco zal graag revanche daarvoor willen nemen. Om 12.30 uur speelt Olhaco tegen het onbekende WVC uit Wierden. WVC komt uit in de eerste divisie A en is in deze bekerpoule de grote favoriet.

Een mooie uitdaging voor Olhaco om te kijken waar het zo vlak voor de competitie staat. Om 14.00 uur sluit Olhaco af met een duel met Rivo uit Rijssen, dat speelt in de tweede divisie B. Een mooie graadmeter voor de ploeg van Veldscholten, dat op 22 september de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Sneek 3.

Eerste divisie

De heren van Olhaco proberen zich ten koste van vc Sneek en Veracles uit Groningen te plaatsen voor de volgende bekerronde. Om 16.00 uur begint de ploeg van trainer Dennis Luider met een duel tegen vc Sneek. De Friezen komen net als Olhaco uit in de eerste divisie A en komen elkaar dus nog twee keer tegen. Afgelopen zaterdag troffen beide ploegen elkaar ook al in Sneek en toen wonnen de Friezen. Olhaco is aardig op de schop gegaan, want maar liefst zes spelers vertrokken en er kwamen vier nieuwelingen voor in de plaats.

Korte tijd

De vraag is of Dennis Luider er al een team van heeft kunnen maken in zo’n korte tijd. De tweede wedstrijd speelt Olhaco om 19.30 uur tegen Veracles uit Groningen. Veracles speelt in de tweede divisie A en is de outsider van de drie teams. Ook zou Sudosa-Desto deelnemen, maar de Assenaren zijn door het terugtrekken van Cito via loting gepromoveerd naar de Topdivisie. Olhaco begint de competitie op 29 september met een thuisduel tegen Orion 2.