Jong talent toert tijdens Drentsch Peil XL

Hoogeveen - Drentsch Peil XL, het showcasefestival voor Drentse muzikanten, strijkt van donderdag 13 tot en met zondag 16 september neer in vier Drentse plaatsen. Vandaag is Hoogeveen aan de beurt.

Tien geselecteerde, aanstormende Drentse talenten spelen bij Het Podium aan de Schutstraat.Drentsch Peil XL ambiëert om de speelkansen te creëren voor talentvolle Drentse acts, om ze podiumervaring op te laten doen en kennis te laten maken met een breed publiek.

Wie treden er op?

De geselecteerde acts voor Drentsch Peil XL 2018 zijn 70 Mile House, Daisy, Hannah Mae, Isa Zwart, Kidd Nebula, Mary Confurius, Nadua Kramer, Rum en Skunk, Tim Kamphuis en Whatthefunk. 70 Mile House, Kidd Nebula, Mary Confurius en Nadua Kramer spelen niet in Hoogeveen. 

Trickle Bolt

Tevens spelen ze samen met ‘support-acts’ die net een stapje verder in hun carrière zijn dan de geselecteerde Drentse muzikanten. De support-act in Hoogeveen is Trickle Bolt. De meest in het oog springende muzikanten en/of bands gaan ververvolgens meedoen aan een coachingstraject en krijgen de mogelijkheid voor vervolgoptredens binnen en buiten de provincie.

Het volledige programma staat op www.drentschpeilxl.nl