Verdachte moord Marcel Hoogerbrugge is vrouw uit Hoogeveen

Hoogeveen - De verdachte die vorige week in Engeland is aangehouden voor de moord Op Marcel Hoogerbrugge is een vrouw uit Hoogeveen. Dat meldt een bron aan RTV Drenthe. De politie kan haar nog niet verhoren omdat ze nog vastzit in Engeland.

Wanneer de vrouw wordt uitgeleverd aan Nederland is niet bekend. Op donderdagavond 20 december werd het lichaam van Marcel Hoogerbrugge (49) gevonden in zijn appartement aan de Dr. Anton Philipstraat.

Politie tastte lang in het duister

Hij bleek met grof geweld om het leven te zijn gebracht. Aanvankelijk tastte de politie volledig in het duister. Hoogerbrugge leidde een teruggetrokken leven. Op dinsdag 23 januari werd in het tv-programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan de gewelddadige dood van Hoogerbrugge. Naast deze vorm van opsporingscommunicatie hield het rechercheteam vlak na het aantreffen van het lichaam van Hoogerbrugge een passantenonderzoek. In totaal leidde dat tot meer dan tachtig tips van mensen. Ook werd onderzoek gedaan op homo-ontmoetingsplaatsen waar Hoogerbrugge kwam. De verdachte kwam na het uitvoerige onderzoek in beeld. Uiteindelijk heeft dat geleid tot de aanhouding.