Britt Roos pakt nationale jeugdtitel

Amsterdam - De nationale C-spelen vonden afgelopen weekend plaats. Dit is het officieuze nationaal kampioenschap atletiek voor junioren C. Aan de start van de 800 meter verscheen Britt Roos. Vorig jaar werd Britt nog vierde op deze afstand en dit jaar werd ze gezien als de favoriet.

Ze moest het echter wel laten. Er waren vijftig andere meiden die ook een gooi naar de titel wilde doen. Deze vijftig meiden verschenen natuurlijk niet allemaal gelijkertijd aan de start. Er waren vijf series, die ingedeeld waren op snelheid. Daardoor kwamen de snelste meiden, waaronder Britt, in de vijfde en laatste serie in actie.

Moeilijke omstandigheden

De omstandigheden van haar race waren niet bepaald gunstig om een toptijd te lopen. Na het warme weer van de afgelopen weken moest Britt nu in koude regen en harde wind haar race tot een succes brengen. Vanaf het startschot nam Zuidwoldiger-atlete de koppositie in en die heeft ze de hele race niet meer afgestaan. Britt ging erg snel van start en daar kon de concurrentie weinig tegen in brengen. Bij de eerste doorkomst had ze al ruim zes seconden voorsprong te pakken en dat is op de 800 meter een heel groot gat. De winst leek daardoor al na 400 meter zo goed als binnen te zijn. Ze moest er alleen voor zorgen dat ze de voorsprong kon behouden. Dat is haar ook gelukt, want terwijl Britt in 2:13,72 de finishlijn passeerde, kwam de nummer twee uiteindelijk in 2:19,78 over de finish. Britt mag zich daarmee overtuigend Nederlands Kampioen noemen.