Noël (9) uit Hoogeveen vijfde op Open Nederlands Jeugdkampioenschap Schaken

Hoogeveen - De 9-jarige Noël Koene uit Hoogeveen heeft een knappe vijfde plaats behaald op het Open Nederlands Jeugdkampioenschap Schaken in de categorie tot en met 11 jaar.

Noël heeft de afgelopen week zes dagen geschaakt in Borne op het ONJK. Hij startte als 24e in een groep van 30. Zijn doelstelling was ergens in de middenmoot te eindigen. Het ging echter onverwachts goed en uiteindelijk wist hij als enige de Duitse favoriete te verslaan. 

Ineens draaide Noël mee in de top, hij speelde op live-borden die door mensen overal via het internet gevolgd konden worden. Die druk werd Noël even te groot, en hij verloor drie partijen op een rij. Hij wist zit gelukkig te herpakken en won de laatste drie wedstrijden. Van zijn tegenstanders waren drie Duits en een Deens.


Noël is uiteindelijk op een mooie vijfde plek geëindigd. Hij heeft de hele uiteindelijke top drie verslagen en heeft Hoogeveen even mooi op de kaart gezet qua jeugdschaak. Noël speelt ook mee in het Internationaal Schaaktoernooi van Hoogeveen in oktober. Er wordt dan gespeeld in het gemeentehuis en er komen zelfs 7 spelers uit de top 100 van de wereld!