Blije vissers krijgen Taart van de Week

Hoogeveen - De taart van de week van bakkerij Mulder gaat dit keer naar Hengelsportvereniging Het Vette Baarsje. Vorige week maakte de vereniging bekend dat eindelijk ook de laatste visstoepen aan de Hoogeveense Vaart zijn gerealiseerd.

Enkele jaren geleden zijn de oevers in vele kanalen dusdanig uitgevoerd dat er een soort wild-opstapplekken gemaakt zijn voor de dieren die in het water belanden. Delen van de oevers werden hiervoor op soms meer dan 100 meter schuin afgegraven tot aan de watergrens.

Doorn in het oog

Vissen was op deze delen niet meer mogelijk. Voor de leden van HSV Het Vette Baarsje was het een doorn in het oog. ‘Dit was juist het visgebied waar veel wedstrijden werden gehouden.’, legt Bé Kleine, voorzitter van de wedstrijdcommissie van Het Vette Baarsje die maandag de taart in ontvangst nam, uit.

In goed overleg met de provincie werd overlegd om visstoepen te maken van ongeveer 2 meter breed. Dat is een aantal jaren geleden al gebeurd. Het deel richting Hoogeveen moest echter nog verwezenlijkt worden. Sinds vorige week zijn ook daar, in de Hoogeveense Vaart ter hoogte van de nieuw gebouwde woningen bij Nijstad, de visstoepen klaar.

In totaal zijn er nu 65 visplaatsen gemaakt waar op een onderlinge afstand van ongeveer 30 meter vanaf gevist kan worden. Kleine: ‘Voor de vissers in de wijde omgeving is dit een grote aanwinst.’