Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Samen ondeugend in Wildlands

Emmen - In de Olifantenvallei in Wildlands werd dinsdag 26 juni opnieuw een olifantje geboren. Ook dit is een mannetje. Hij heeft de naam Manoa gekregen, wat ‘rust’ of ‘vrede’ betekend.

Deze naam blijkt zeer goed gekozen: in de eerste dagen na de geboorte was het nog nooit zo kalm in de kudde. Zelfs de oudere broers Radza Junior en Ravi kennen hun nieuwe status in de groep en hielden gepaste afstand.

De eerste week werd het jong nog geflankeerd door moeder en tante en haarscherp in de gaten gehouden. De andere olifanten werden op afstand gehouden van dit stevige jong. Maar na een week zocht zijn drie maanden oudere halfbroer Mauk toenadering en inmiddels ravotten de twee er op los!   

Beide olifantjes Mauk en Manoa zijn de grote lievelingen van de bezoekers van het park. Zonder dat de twee zich er bewust van zijn, vermaken zij de hele dag de mensen. Natuurlijk de bezoekers, maar ook de dierverzorgers en alle medewerkers van Wildlands vinden het fantastisch om de twee samen bezig te zien. In de ochtend blijven ze nog even een poosje dicht bij hun moeder, maar vervolgens is het spelen geblazen. Soms dwalen ze wat van de kudde af, maar er is altijd een moeder of een tante die ze de hele tijd nauwlettend in de gaten houdt. En met de grote broers kun je op zijn tijd ook even stoeien en kijken wie de sterkste is, maar je kunt ook met hem een stukje zwemmen. Dat laatste geldt alleen nog voor de oudste, want Manoa wordt tot nu toe nog niet in de buurt van de het water gelaten.

Als de verzorgers de olifanten met deze zomerse temperaturen natspuiten, is het helemaal feest! Voor de olifanten, voor de verzorgers en natuurlijk ook voor de bezoekers van het park. Na de douche gaan de olifanten zich uitgebreid met zand bestrooien en krijgen de beide kalfjes de kans om lekker samen te ravotten en over elkaar heen te rollen. Geen wonder dat ze, als ze ’s avonds de stal in lopen, meteen neerploffen en in slaap vallen.