Radioprogramma Touch of Country bestaat 12,5 jaar

Hoogeveen - Het programma Touch of Country van Radio Hoogeveen bestaat 12,5 jaar. Dat heeft de omroep gevierd. Halverwege 2005 begon Radio Hoogeveen met een country programma.

Dit was een programma dat door iemand werd opgenomen die dit wekelijks naar Hoogeveen stuurde. Eind 2005 gaf Harry Kuik aan dat hij vond dat dit eigenlijk ook wel live kon. Hij wilde dat zelf wel doen. Zondag 8 januari 2006 was de eerste uitzending van Touch of country.

Na een aantal jaren op de zondag te hebben gezeten verhuisde het programma naar de woensdag om nog weer een aantal jaren later naar de vrijdag te gaan waar het nu nog steeds zit. Op de vrijdag kreeg Kuik versterking van Henk Borg die de techniek nu al 7 jaar verzorgd.

Het programma bestrijkt alles wat maar met country en Americana te maken heeft, van bluegrass uit de jaren ‘20 tot country rock van nu. De aandacht gaat wel het meest uit naar traditionele country van oud tot jong.

De laatste tijd is er eens in de maand een special waarin een artiest of muziekstijl centraal staat.

Touch of Country heeft ook bijzondere gasten mogen ontvangen. De band The Moonshiners, Maurice Mulderij, Bert Heerink, Henk Wijngaard en Peter Schaap kwamen allemaal langs.