Open dag Glasvezel De Wolden levert 50 nieuwe abbonementen op

Zuidwolde - De opening van het nieuwe kantoor van Glasvezel De Wolden aan de Hoofdstraat 41a en de aansluitende open dag, hebben minstens vijftig nieuwe abonnementen opgeleverd.

‘Daar is het ons natuurlijk om te doen’, zegt Floris van Lint van GDW. ‘Wij moeten in Zuidwolde 32 procent binnenhalen en dat gaat zeker lukken’, zegt hij zelfverzekerd.

De open dag zelf wordt vooral ‘s morgens goed bezocht, in de middaguren was het vrij rustig. Het nieuwe kantoor werd geopend door wethouder Jan ten Kate. Behalve informatie over Glasvezel De Wolden zelf en alle providers die op het netwerk actief zijn, waren er wsat andere activiteiten. Natuurlijk het onvermijdelijke springkussen voor kinderen, maar veel interessanter voor jong (en oud) waren de twee virtual reality-games die gespeeld konden worden.

Daarvoor was het dynamische bedrijf Virtuo-VR aanwezig met de games VR Racing en Katwalk. Aanwezigen konden deze games uiteraard proberen. Dergelijke games vereisen een hoge bandbreedte en een snelle verbinding om goed gespeeld te kunnen worden. Virtuo-VR gaf tevens een demonstratie van een toepassing van glasvezel, die het best tot z’n recht komt met een paarse kabel. Iedereen die wilde, kon zo’n bril opzetten en waande zich vervolgens in een wereld als autocoureur of in een gevecht op leven en dood.

De organisatie presenteerde ter plekke ook een eenmalig magazine: Paarse Post, met een knipoog naar het informatieblad De Groene Post, dat huis-aan-huis in Zuidwolde wordt bezorgd.

In het vrij luxe magazine veel informatie over Glasvezel De Wolden, met volop achtergrondinformatie en gebruikers aan het woord. Uiteraard zonder wanklank.