Vader Sharleyne eist een ton schadevergoeding

Assen / Hoogeveen – Vader Victor Remouchamps wil 100.000 euro schadevergoeding hebben van zijn ex Heleen J. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze hun dochter Sharleyne in juni 2015 heeft vermoord door haar te wurgen en van flat De Arend te gooien.

Volgens zijn advocaat Sébas Diekstra heeft Remouchamps PTTS (een posttraumatische stress-stoornis) overgehouden de manier waarop hij Sharleyne na haar dood zag. Hij zag haar zwaar verminkte lichaam in het mortuarium van het UMCG in Groningen en heeft daar een trauma aan overgehouden. 

Ook neemt hij het zijn ex Heleen J. en haar ouders kwalijk dat ze geen toestemming gaven om haar hoofd, waaraan het meisje zwaargewond raakte, te laten reconstrueren voor de begrafenis.

Veel emoties

De toelichting op de schadeclaim door Diekstra riep vrijdagochtend veel emoties op in de rechtszaal. De moeder van Heleen J. barstte in tranen uit. Later deed J. dat zelf ook toen een e-mail van Victor Remouchamps aan een medewerkster van het Centrum Jeugd en Gezin in Hoogeveen werd besproken. 

Daarin schreef Remouchamps een maand voor het overlijden van zijn dochter dat hij Sharleyne nog één kans wilde geven om zijn leven te accepteren. Als ze dat niet deed, hoefde ze niet meer bij hem te komen in het weekend. 'Op dit moment accepteert ze mijn leven niet, maar verwoest ze het', schreef haar vader. Sharleyne had veel moeite met zijn nieuwe vriendin, bleek ook donderdag op de tweede zittingsdag al. 

Moeder Heleen J. reageerde furieus op de woorden van Remouchamps in de mail  'Zo praat je toch niet over je eigen kind!', riep ze huilend uit. Ze verliet korte tijd met politieagenten en haar advocaat de zaal om te kalmeren.

‘Noodkreet’

Een van de rechters begon over de e-mail, omdat hij vragen had over de inhoud nu Remouchamps een hoge schadevergoeding claimt. De vader reageerde dat hij al vier jaar lang om hulp vroeg voor zijn dochter. 'Haar moeder maakte er een zootje van en er kwam maar geen hulp. Dat ik het zo opschreef, was een soort noodkreet', legde hij uit (ADP).