Zoektocht in kanaal levert niks op

Hoogeveen - In het kanaal vlakbij de plek waar Marcel Hoogerbrugge is vermoord, heeft de recherche gisteren 4 uur lang gezocht naar sporen en voorwerpen. De zoektocht leverde niets op.

In het gedeelte tussen de Dr. Anton Philipsstraat en de De Vos van Steenwijklaan werd gezocht met sonar, metaaldetectie en een dreg. De aanleiding voor de zoekactie waren recente aanwijzingen die de politie heeft gekregen dat in het water iets te vinden is dat mogelijk kan bijdragen aan het oplossen van de moord. ‘In het water achter de woning van het slachtoffer zoeken we naar sporen en voorwerpen die verband kunnen houden met dit misdrijf. Tevens wordt er opnieuw gezocht rondom de woning van het slachtoffer’, aldus politiewoordvoerder Ron Reinds gisterochtend bij de start van het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de Landelijke Eenheid van de politie.

Beloning van 15.000 euro

Daarnaast is de politie op zoek naar een gehuurde fiets met het nummer 104. Deze fiets wordt sinds december vermist bij fietsverhuur station Hoogeveen. Het team wil graag in contact komen met mensen die hier iets over kunnen vertellen en dan met name in de periode van 1 december 2017 tot en met nu.

Het Openbaar Ministerie Noord Nederland maakte dinsdag in Opsporing Verzocht bekend een beloning uit te loven van 15.000 euro voor de gouden tip in het onderzoek naar de dood van Hoogerbrugge. Hierna zijn nog vier nieuwe tisps binnen gekomen die nu onderzocht worden. Het levenloze lichaam van de 49-jarige Hoogevener werd op woensdag 20 december 2017 gevonden in zijn huis aan de Dr. Anton Philipsstraat. Hij bleek met veel geweld om het leven te zijn gebracht.