Unicefloop levert 36.500 euro op

Hoogeveen -Voorafgaande aan de Cascaderun vond zondag 15 april de 32e Unicef kinderloop plaats. ‘Met de deelname van 1.550 kinderen was dit weer een prachtig evenement’, aldus Alida Jansen van Unicef. Ook leerlingen en docenten van RSG Wolfsbos liepen die dag bij de Cascaderun voor Unicef. Afgelopen maandag werd de opbrengst voor Unicef bekendgemaakt in het gemeentehuis.

'In totaal is er 15 april 36.500 euro bij elkaar gelopen voor Unicef, een geweldig bedrag waar we heel blij mee zijn.’ De vrijwilligers van Unicef Hoogeveen zijn ervan onder de indruk dat zoveel kinderen en sponsors in Hoogeveen en omstreken op deze manier een bijdrage willen leveren aan het werk van Unicef. Evenals vorig jaar wordt het sponsorgeld van de Unicefloop ingezet voor de bestrijding van kinderarbeid. Wereldwijd werken 168 miljoen kinderen als kindarbeider, waarvan 85 miljoen kinderen onder gevaarlijke omstandigheden. Unicef vindt kinderarbeid onacceptabel en pakt het aan, onder andere met voorlichting en het creëren van speel- en leerplekken voor kinderen. Zodat kinderen weer kind kunnen zijn en een toekomst krijgen.

Bij de bekendmaking van de opbrengst voor Unicef waren de kinderen die per groep het meeste sponsorgeld in hadden gezameld uitgenodigd. Zij kregen als beloning voor hun bijzondere prestatie een leuke attentie van Unicef aangeboden. 'We kijken terug op een fantastische Unicefloop. Door de samenwerking met de Cascaderun is het mogelijk om in Hoogeveen de grootste Unicefloop van Nederland te organiseren. Het is geweldig dat er op deze manier elk jaar zoveel geld voor Unicef bij elkaar gelopen wordt', aldus de vrijwilligers van Unicef Hoogeveen.