'Moeder Sharleyne sliep niet tijdens val van dochter'

Hoogeveen - De moeder van Sharleyne lag niet te slapen op het moment dat het 8-jarige meisje van flatgebouw De Arend viel.

Dat beweert althans een nieuwe getuige in deze zaak, zo meldt de Volkskrant

De getuige zou een bovenbuurman zijn, die zegt die fatale nacht kort voor de val een gesprek tussen Sharleyne en haar moeder Heleen J. te hebben gehoord. Volgens de landelijke krant heeft de man zijn relaas direct na de val in 2015 gedaan. In het dossier zijn deze notities echter niet terug te vinden.

De 38-jarige Heleen J. uit Hoogeveen staat deze week alsnog terecht voor moord. Eerder was de zaak geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De moeder heeft altijd volgehouden dat ze sliep tijdens de val van haar dochter. De nieuwe getuigenis lijkt dat verhaal nu te ontkrachten. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt het bovendien ongeloofwaardig dat de moeder na de val wakker zou zijn geworden van tocht, omdat er drie deuren tussen haar slaapkamer en die van Sharleyne zaten. De rechters in Assen buigen zich vanaf woensdag over deze slepende zaak. Er worden drie dagen voor het proces uitgetrokken.

Sébas Diekstra, de advocaat van Sharleyne’s vader Victor Remouchamps, noemt het bewijs nu overweldigend. Tegenover de Volkskrant liet de advocaat weten: ‘De vele wettige en overtuigende bewijsmiddelen maken duidelijk dat de eerder aangehaalde scenario’s waardoor Sharleyne zou zijn overleden, volstrekt onaannemelijk zijn geworden.’ Paul van Jaars-veld, de advocaat van de moeder, zou in aanloop naar de rechtszaak niet willen reageren. Sharleyne werd in de nacht van 8 juni 2015 door twee buurmannen onderaan De Arend gevonden. Het tweetal nam poolshoogte nadat ze een geluid hadden gehoord. Het 8-jarige meisje was toen al overleden.